dissabte, 15 de gener de 2022

Les croquetes oblidades: parlem de la mort


Hola famílies!

Parlar de la mort sempre és complicat. Parlar-ne amb els nostres fills i filles encara més. 
Us heu ajudat mai d'un conte o d'una pel·lícula per parlar d'algun tema amb els vostres fills i filles? Les històries que hi llegim o les imatges que hi observem ens poden ajudar a reconèixer una vivència personal, a identificar i legitimar les nostres emocions... 

Gràcies a La Temporada tenim l'oportunitat de parlar de la mort i del procés del dol a través de la Pepa, la protagonista, una nena que ha perdut l'àvia i que comença a oblidar el gust que feien les croquetes que li cuinava. Les croquetes oblidades posa de manifest el dol per la pèrdua d'una persona estimada, però també per un objecte estimat, o simplement per un record.

Què sentim? És normal? Què fem amb aquestes emocions? Com puc gestionar-les? ... són moltes les preguntes que sorgeixen i que gràcies al viatge que emprendrà la protagonista al País de les coses oblidades trobarem la resposta.


Prèviament, i us confesso que em fa especial il·lusió, hi haurà una activitat preparada amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat pensada. 

L'associació Llavors de VincleSuport al dol a Ponent, i La Temporada de Lleida i el Teatre Municipal de l' Escorxador hem organitzat per al proper dimarts 18 a les 21h un directe amb el títol "La mort i la infància" amb l'objectiu de donar-vos eines per acompanyar els infants en els processos de dol que hauran d'afrontar i ajudar-nos, als adults, en aquest camí de suport.

Des del nostre perfil d' Instagram (@rocenacciolleida) conduiré la taula rodona amb la Núria Otero, presidenta de Suport al dol a Ponent; Rosa Prats, presidenta de Llavors de Vincle, i Queralt Casasayas de la Companyia Les Bianchis.

Al final del directe, podrem respondre, sempre que el temps ens ho permeti, als vostres dubtes i preguntes. Si ja teniu alguna pregunta, podeu enviar-me-la a rocenaccio@gmail.com o escriure-la aquí als comentaris.

Per acabar, realitzaré el sorteig en directe de 4 entrades. Per a participar-hi només cal que ompliu el següent formulari. Teniu temps fins al final del directe. Us espero a totes el proper dimarts!