dissabte, 27 de novembre de 2021

Parlem de la menstruació


Hola famílies!

Poc a poc temes com la sexualitat, la diversitat familiar o la menstruació entre altres nodreixen contes i espectacles per a infants i joves. 
Avui ens centrem en la menstruació. Parlant-ne amb normalitat amb les nostres filles i també fills farà que ho visquin millor, sense tabús, sense pors...

Aquest cap de setmana a LA SALETA tenim una oportunitat fantàstica.


Dues dones encarregades de desvetllar la cara oculta del llenguatge popular, arriben determinades a explicar–nos què s’amaga darrere de la llegenda del Pare Janàs, la qual ens ensenya a entendre els arquetips femenins que juguen un paper fonamental en el viatge de la dona i la menstruació.
A través d’elles, i amb un llenguatge popular, reviurem la història de la Margarida, una noia que descobreix el poder i la fortalesa interior a través de les fases lunars i els cicles menstruals. En el seu viatge s’haurà d’enfrontar a reptes que faran que
esdevingui la veritable protagonista de la llegenda com hauria d’haver estat des de sempre, reivindicant així, la figura imprescindible de la dona en aquesta societat.

 


A més, des de l'associació Llavors de vincle han preparat un taller amb l'Anna Puigdemasa per desmitificar la menstruació i entendre quin és el seu cicle. 


A més a més, es parlaran de les opcions més sostenibles i més saludables per a recollir la sang com les compreses de roba que fa l'Anna i que són meravelloses. Els seus colors i el tacte m'han reconciliat personalment amb la regla. Sense oblidar-me de la copa que m'ha canviat la vida radicalment!. 

Coneixeu les calces menstruals? Un altre producte que tota nena, noia o dona hauria de tenir al seu calaix. 

Des de la Biblioteca virtual, ens proposen un seguit de contes i llibres sobre el tema: 

Com a novetats, tenim:


Altre recomanacions:


En aquests articles descobrireu altres iniciatives per compartir el coneixement sobre la regla.  

Trenquem tabús! Parlem de la regla!