dimecres, 24 de febrer de 2021

Preinscripció escolar 2021-2022Hola famílies!

Després de veure el vostres interès i sobretot, empatitzant amb la vostra situació de dubtes i incertesa que genera aquest moment, he pensat fer aquest post perquè us serveixi de punt de trobada de la informació de la preinscripció escolar i a totes les pàgines oficials. 
Consells previs: 

1. No tingueu vergonya de preguntar. Tots els dubtes que teniu, també els hem tingut altres famílies prèviament. 

2. Dirigiu-vos al centre que voldríeu com a 1a  opció i des de secretaria us informaran de la situació: germans que tenen ja plaça, places amb necessitats educatives especials, puntuació, sorteig...

;">3. Penseu que el vostre fill o filla estarà bé, si vosaltres esteu bé. 


Dit això, anem al gra. 

El procés de preinscripció escolar ho gestiona el departament d' Educació de la Generalitat. Cada ciutat, com Lleida, té una oficina de l'ajuntament on us podreu dirigir en cas de dubte o consulta (compte amb les normes de seguretat de la COVID) 


PASSOS A SEGUIR en el procés de PREINSCRIPCIÓ:

1. Consulteu les jornades de portes obertes de les escoles que us agraden I CONCERTEU-HI LA VISTA. Cada escola té la seva web. Podeu buscar a Google o consulteu la llista:

LLISTA OFICIAL

CONSULTAR MAPA DE LLEIDA

https://educacio.paeria.cat/

2. Seguir la informació, sobre tot el calendari de la web oficial. 

https://preinscripcio.gencat.cat/ca/inici/

JO US RECOMANO SEGUIR EL DEPARTAMENT D 'EDUCACIÓ A LES XARXES: INSTAGRAM @educaciocat O TWITTER @educaciocat I AIXÍ ESTÀS AL DIA DE TOT.

3. Omplir la preinscripció i, un cop confirmada la plaça, caldrà fer la inscripció més endavant! Important: són dos processos diferents i necessaris. 
Es recomana fer la preinscripció a partir de l'IDCAT Mòbil. 

 


CRITERIS D' ASSIGNACIÓ DE PLAÇA (PUNTS)

Cada infant té us punts segons si té germans ja al centre, la proximitat de l'escola respecte casa seva...

Aquests punts ordenen els infants que opten per a la mateix escola,  com més punts més opcions. En cas que hi hagi algun infant que es quedi a fora, ha d'anar a sorteig.

TOTA LA INFORMACIÓ A LA WEB OFICIAL AQUÍ

Què és això del sorteig? 

Posem un exemple: 

Hi ha 25 places per a p3. 

I en total hi ha 27 infants, caldrà anar a sorteig perquè hi ha dos infants que sobren. 

Si tots els nens i nenes tinguessin la mateixa puntuació anirien tots a sorteig però això és molt difícil perquè els infants que ja tenen germans tenen més punts. Així que només anirien a sorteig els que tenen menys punts: ja siguin 30 , 10 ... 

De 27 infants: 7 tenen germans (puntuació màxima), 10 tenen 30 punts i 10 en tenen 10. Només aniran a sorteig els infants que tenen 10 punts. 

Com es fa el sorteig? Quan es fa la preinscripció, s'assigna un número a cada infant que només s'utilitza en cas que quedi a fora de la l'escola que ha triat en 1a opció. 

Un dia, el departament d'educació publica un número a partir del qual s'ordenaran els infants perquè se'ls pugui assignar la 2a o les opcions següents. 

Per ex. un infant té el número 99 i ha sortit el 1000 ho té més complicat que un que té el el 2000 perquè representa que el número 1 equivaldria al número 1000 i quan s'acaben es continua per l'1 fins al 999.

Per saber si tens opcions cal saber quins números tenen assignat la resta d'infants i això actualment és més complicat pel tema de protecció de dades.  


La veritat és que ho recordo com un període una mica estressant però feu tribu i ajudeu-vos. I pregunteu!