divendres, 17 de juliol de 2020

Recomanacions de les famílies de primeres lectures


Hola famílies!
L'altre dia vaig publicar una foto al nostre instagram (@rocenaccio) la primera lectura del Roc per capítols i us vaig demanar quines primeres lectures triomfàven a casa vostra. I com que enguany celebrarem Sant Jordi per segona vegada (mirem el costat positiu del p__o Coronavirus) tindreu aquí algunes idees que triomfen a cases amb lectores i lectors novells.  
Abans de passar a llistar-vos les recomanacions deixeu-me comentar-vos un parell de coses. La Mertxe de El genet Blau va aconsellar-nos com acompanyar els nostres fills i filles en els primers temps de lectura autònoma.  I l'altre dia, la Beatrix Millán a qui us recomano per les seves recomanacions de lectures infantils (@beatrizmillan) va posar paraules d'una manera molt gràfica al consell de la Mertxe: lectura "cap amb cap", és a dir, lectura acompanyada: ara llegeixo jo, ara tu; avui jo, demà tu... Normalment s'acostuma a deixar al primer lector que ho faci sol o sola i això fa que en algunes ocasions perdem algun lector o lectora perquè es troben una mica sols o soles davant de llibres, plens de lletres i sense dibuixos, com diu el Roc.  


El Roc està llegint el primer número de l'Agus i els monstres. (+8 anys) CAT I CAST


Històries divertides i ocurrents per a lectors a partir de 8 anys, de ritme àgil i estil directe que enganxen al lector. Amb uns entranyables personatges descrits amb humor a través d'il·lustracions caricaturesques i jugant amb l'exageració. Perfecta combinació entre text i il·lustració que portarà als lectors a descobrir la màgia de la lectura. 

L'Elena ens recomana Els rescatadors màgics de l'Editorial La Galera.  (+7 anys) CAT I CAST

Encara no ho saben, però la Marina, el Lucas i l'Anna són... els nous Rescatadors Màgics! T'atreveixes a creuar la porta de la gatera?A casa l'àvia Àgata hi ha una gatera. Hi té gravats uns símbols i és més gran del normal. I és curiós, perquè l'àvia no ha tingut mai cap gat. La Marina, en Lucas i l'Anna descobreixen que la gatera és l'entrada a un món fantàstic i que tenen una missió: salvar el rei del bosc. Sirenes capritxoses, nans avariciosos, dracs que semblen llangardaixos... Una missió per als Rescatadors Màgics!

L' Esther ens recomana Les aventures del petit drac Coco de La Galera. (+7 anys) CAT I CAST


El petit drac Coco no sap ben bé com s'ho fa, però sempre li passen coses curioses. Passeja per la jungla i salva la vida a la Matilde, una porc espí que es convertirà en la seva millor amiga i companya d'aventures. Amb ella, haurà de fer front al monstre marí Amadeu, al mag Barbeta de Cabra o a la bruixa Rubina. L'emoció està garantida!

La Benvinguda ens recomana Pica Poll de l'editorial Montana. (+7 anys) CAT

De l'editorial Montana.

Una escola, uns nens, i aquestes petites bestioles apoderant-se dels seus caps! Una sèrie de primeres lectures DIVERTIDÍSSIMA.
L' Anna ens recomana el còmic que té enganxada la seva filla, Marcopola de Mamutcomics. (+7 anys) CAT I CAST

En Marcopola, molt abans de dir-se Marcopola, era una illeta aïllada en mig de l’oceà que s’avorria molt, fins que un matí, quan es va llevar, va descobrir un objecte estrany a la seva platja... què serà? Per a què servirà? Així comença aquesta aventura en la que també trobaràs molta aigua, cel, terra, un avió, papallones, un llibre, un monstre, estrelles, una barqueta, gegants, un cactus, una flor... i molts amics!

I la Clara, per acabar, ens recomana l'Agència de detectius núm.2 de La Galera. (+7 anys) CAT I CAST


Vilarriu és un poblet d'allò més tranquil on aparentment no passa res... però l'Oliver i la Tiril saben molt bé que els seus carrers acollidors amaguen una pila de misteris! Per això tenen la seva pròpia agència de detectius: l'Agència de Detectius Núm. 2. Aquests darrers dies d'estiu, algú ha robat 370 quilos de llevat de la fleca dels Monsen, uns quants bidons buits del port i un munt de branquillons del parc dels Ginebrons... Qui hi ha al darrere d'aquestes misterioses desaparicions? Aconseguiran els petits detectius esbrinar-ho a temps?

I com bé sabeu, la pandèmia del Coronavirus va fer ajornar Sant Jordi per al dia 23 de juliol. Des de Roc en acció ens sumem a aquesta iniciativa i tot i que també la versió d'estiu d'una de les festes que més m'agraden tindrà un regust amarg... almenys que no ens tregui els llibres i els bons moments que ens regala especialment al costat dels nostres fills i filles. 


Gaudiu la lectura en família!