dimecres, 27 de maig de 2020

Propostes per a celebrar el dia internacional del joc


Hola famílies!
Això del confinament ens ha tret molt coses, cert, però ens n' està donant d'altres... com tenir més temps per a jugar! Ho celebrem?  Demà, 28 de maig, se celebra el dia internacional del Joc i val la pena recordar-ho i celebrar-ho.
Tal com trobareu a la web JUGAR ÉS DRET   


Jugar és una activitat universal, s'ha jugat, es juga i es jugarà a totes les edats i en qualsevol cultura del món. Jugar ens permet ser espontanis, podem aprendre fent, experimentem en el marge d'error, estimula les nostres emocions, ens permet interrelacionar-nos i moltíssims beneficis més que hem de tenir sempre presents.

Jugar també és una actitud existencial, una manera particular d'abordar la vida, una manera d'utilitzar la nostra ment, un hivernacle en el qual es combinen pensament, llenguatge i fantasia.
I jugar és un dret. 
Sí, un dret.
L'article 31 de la Convenció sobre els Drets de l'Infant així s'expressa "el dret de l'infant al descans i a l'esplai, al joc i a les activitats recreatives pròpies de la seva edat i a participar lliurement en la vida cultural i en les arts". La iniciativa del Dia Internacional del joc va néixer des de l'Associació Internacional de Ludoteques (ITLA) el 1999. La Fundadora d'aquest dia és la Dra. Freda Kim, des de fa ja 18 anys, aquest és un dia que es celebra en 40 països al voltant del món i cada vegada se sumen més. A més és el 28 de maig perquè aquest dia es va constituir formalment amb acta constitutiva la ITLA, el que fa que la festa tingui antecedents i història.

Des de LES LUDOTEQUES MUNICIPALS cada any ens preparen una superjornada de Lleida juga i enguany lògicament s'ha cancel.lat però han preparat una proposta molt especial. a partir de les 10h tothom preparat!


L'Eva de LA TRIBUFERA ens ha preparat un super directe amb el Jorge Moya Higueras del grup NeuroPGA de la UdL per parlar de jocs de taula infantils!⠀


Des de KINUMA estan sortejant una bossa solidària (i també la pots comprar si no et toca)

Bossa de KINUMA

    El 100% dels beneficis aniran destinats al programa #ATuLado de Save The Children, perquè puguin atendre els nens, nenes i famílies més vulnerables en aquests moments, donant-los:
    Bons per a aliments bàsics a les famílies que més ho necessiten.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    Servei de suport psicològic i d'acompanyament a pares i mares amb pautes de criança i educació positiva.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    Ajuda als nens, nenes i adolescents més vulnerables a través del suport escolar a distància i proporcionant-los eines tecnològiques.⠀⠀⠀
La Yessica de REJUEGA ens hafet dos propostes. Per un costat, ha organitzat durant tota la setmana conferències sobre el joc amb ponents molt potents (hehehe) Us heu d'inscriure i us passarà l'enllaç. 


I per una altra, ens convida a jugar amb un acrònim amb les paraules JOC, JUGAR O JUGA. 

Us hi apunteu? 

A més, us destaco alguns posts que he fet sobre el joc. Si busqueu jocs per fer a casa, busqueu a l'etiqueta del blog i us apareixeran les propostes DIY que he fet al llarg d'aquesta anys. I ara una mica de reflexió perquè les joguines no tenen sexe. Feliç dia internacional del joc, avui i cada dia!