dilluns, 13 d’abril de 2020

Últimes activitats dels directes de FAMÍLIES EN ACCIÓ A CASA IV


Hola!
Sembla mentida que ja hàgin passat 4 setmanes des què va començar el (ditxós) confinament! I guaita, almenys a mi m'han passat ràpid... Us explico les prepostes d'aquesta setmana. GEMMA de @lamamatortuga
La Gemma ens va proposar fer una titella amn un mitjó desparellat. 
Primer la boca. Cal agafar la mida de la costura dels dits dels peus amb feltre, vermell per exemple. Tallar les costures al mitjó i cusir-hi el feltre. Recomana fer una marca a les dues puntes.
Després els ulls, botons directament o amb una base de feltre. I per acabar el cabell: amb llana o fil... Pompons i au! ahh i els llacets són dels jerseis, sí aquells que si no talles sempre es queden a la vista!  no llenceu res, tot s'aprofita! Ja ho tenim!   

Foto de la Gemma


NORMA CIRERA 
La Norma és mestra d' escola bressol i també mare. Va ser un dels directes més llargs! És de les meves... xerraira a tope i molt enèrgica. De les activitats que ella fa a l'escola i a casa, ens va recomanar la música i les activitats sensorials.
De la música ens va recomanar ballar, moure'ns, fer-nos massatges amb cançons infantils però també amb música "nostra". I ens va explicar com fer un cançoner a casa. Per exemple, fent dibuixos de les cançons (nosaltres els hem imprés perquè són nefasta...) i imprimir-los i posar-los en una bosseta o caixeta. També, s'hi poden posar velcro i s'enganxen a un guant.
Sobre les activitats sensorials ens va recomanar la panera dels tresors, les botelles sensorials i amagar animalets en una bossa d'arròs i anar-los descobrint (prèviament fer una foto al que amaguem). També dibuixar un animal en una bossa trasparent de folis, posar-hi pintura i tancar-la molt bé. Els infants amb les manetes van extenent la pintura i es descobreix l'animal.


Sempre busco imatges lliures AQUÍ MINDFULNESS EN FAMÍLIA
Des de @mindfulnessenfamilia ens van explicar la història d'una granota que ajuda a 3 tigres a veure que sovint no veiem la solució a un problema per culpa de la por o de l' enuig. Amb un exercici de respiració, podem ajudar les nostres filles i fills a reconduir una situació i a connectar-nos.
Podeu escoltar el conte, clicant sobre la imatge:

Foto de Mindfulness en familia

MESTRES INQUIETES
La Marta i la Gessamina són mestres d'infantil, enguany de p4 i ens van oferiri un complertíssim directe amb mil propostes que elles lògicament porten a la pràctica a casa. 
Em van descobrir, almenys a mi, les rimes de la Tamara Chubarovsky. Aquí us n'enllaço la primera. No és el vídeo del directe. Si visiteu la seva web oficial, us poder descarregar una guia de les rimes. Molt recomanable!
A més, ens van fer propostes d'art, de llengua i de matemàtiques que ens han penjat al seu instagram perquè no us en perdeu detall.

Foto de Mestres inquietes

AQUAFONIA
El Pau Elias de @aquafonia.paueliasva fer un directe molt emocionant! La música de l'instrument que ell mateix ha creat va omplir les nostres casa d'una forma màgica! A més, ens va sorprendre amb una cançó que havia aprés durant aquests dies a casa!
És impossibe fer el que va fer ell, que porta tota la vida (i és moooolt jove!) estudiant i investigant amb la música i l'aigua però sí que ens va proposar algun joc que podem fer a casa.
- Joc de notes amb color. Creem un ritme amb notes de colors a qui assignem un gest diferent. Per exemple: vermell, ens toquem el cap; blau, les cames i groc, el cas. Disposem unes cartolines dels colors assigants i seguim el ritme.
- Bateria aquàtica: dos bols de plàstic, a poder ser de diferent tamany, boca avall amb un gibrell amb dos dits d'aigua. Com sona?
Per cert, ens va prometre que tornaria a fer un altre concert; així que no us despisteu!

Foto de Pau Elías

MONTESSORI A CASA
Des del centre Montsessori Lleida (@montessorilleida), la Clara, la seva directora ens va presentar una activitat basada en la pedagogia Montessori, la qual se centra molt en la descoberta dels sentits.
Convideu als infants a sortir al balcó, terrassa, jardí... Si volen, tanquen els ulls i els pregunteu què senten? quins sorolls? què oloren, quina olor, què noten quines sensacions, quina temperatura...
Després a casa, es pot completar l'activitat parlant de l'estació en la que estem i convidar a fer un dibuix o escriure què han sentit.
CONTE COOPERATIU
I la gran Roser de @calcetes_brutes ens va explicar un conte coperatiu. És irrepetible, simplement, perquè els infants i adults que vam veure el directe li van ser suggeriments de personatges, lloc i situacions que ells d' una forma magistral i moooooooolt divertida va saber incloure en la història. Ella explica que ho fa molt amb els seus 3 fills així que vosaltres també us podeu animar a fer-ho a casa. Només cal que us responguin a aquestes 3 preguntes: QUI? ON? QUÈ?
Us atreviu?


I fins aquí! Han sigut 23 directes! No us negaré que estic trista però necessito fer la pausa per fer alguns canvis, millores i per veure com gestionem el teletreball, la família i el blog.
Però són tants els missatges que m'heu enviat agraint-me la feina i  m'ho he passat tant bé, que la cosa no pot quedar amb un adéu. Així que ja preparo LA SETMANA DE SANT JORDI!
Un dels possibles canvis seria l'emissió del directe... què us sebla a les 17h?
SEGUIM!
Au doncs! Una abraçada virtual i petons confinats!