dissabte, 18 d’abril de 2020

SANT JORDI CONFINAT


Hola famílies!
Tot just sortim de preparar i celebrar la mona i entrem de ple en la setmana de Sant Jordi. Enguany serà diferent, serà confinat, però no per això hem de deixar de celebrar-lo. Jo m'hi nego! Així que aquí van les nostres propostes i el cartell de FAMÍLIES EN ACCIÓ A CASA ESPECIAL SANT JORDI!Tal com us havia promés, la festa de Sant Jordi també havia de tenir els seus directes! Canviem d'hora, ara seran per la tarda però amb les mateixes ganes i il·lusió de sempre. Ja ho veieu un menú ben variat per a tota la setmana! em fa molta il·lusió preparar-ho perquè connecto amb molta gent diversa amb qui gaudeixo i aprenc moltíssim. Espero que a vosaltres també us en faci! 

A banda d' aquests directes, us deixo altres opcions per a fer-les a casa. Com sempre, al vostre ritme i si us queda un foradet en el vostre dia de teletreball, tasques de l'escola i feines de casa...  

LLEGENDA
Si voleu començar a ambientar-vos, podeu llegir la història de Sant Jordi que va publicar Cavall fort ara fa uns anys. Ideal per a lectors i lectores novells! 

Il·lustració de Mercè Canals


Una de les activitats que fa temps que vam fer i que gaudim molt són aquestes titelles. 
N'hi ha moltes, però mira! aquestes de la Sònia Gonzàlez, em van enamorar des del primer dia. Us deixo l'enllaç al nostre post i amb altes propostes de fer titelles. 

DIBUIXOS
Si us agrada dibuixar, no dubteu i presenteu el vostre dibuix a la llibreria la Sabateria. Ha preparat un concurs super!

També JCA Cinemes. Tota la informació a la WEB OFICIAL.MANUALITATS
La llibreria El genet blau ha organitzat aquest concurs:
CANÇONS 
A l'escola o la ludoteca, ens enseyen generalment les cançons... aquesta vegada ens tocarà a nosaltres ensenyar-la o fer-la enrecordar. Aquí van les diverses cançons. 


LECTURA
Una de les coses bones del confinament és, sens dubte, el temps que li podem dedicar a la lectura. Aquí van algunes recomanacions:Una de les activitats estrella és: 

TITELLES 
Si em seguiu a instagram, ja haureu vist que a la selecció de llibres d'abril no hi falten les nostres titelles de la Sònia Gonzàlez. Cliqueu sobre la imatges i us les podreu descarregar des de la web oficial de la il·lustradora en blan o pinrades com les nostres.   


CREA EL TEU CONTE

Material descarregable d' Anna Llenas per reinventar la històriaOCA DE SANT JORDI
Al blog, Dianaeduca he vist aquesta oca, versionada amb la llegenda. Si us la voleu descarregar, cliqueu sobre la imatge.


També he trobat un DÒMINO de la il·lustradora Glòria Fort. M'encanta!


I de la mateixa autora, aquest punt de llibre!PUNT DE LLIBRE
Si busqueu "manualitats sant jordi" a Google, es torna boig. Jo penso que és una de les celebracions amb més possibilitats així que us animo a trobar la vostra: per edat, gustos o simplement pels materials de què disposeu a cas ara mateix.
Nosaltres cada any fem un punt de llibre per a regalar. M'agrada molt compartir les coses del Roc i ara de la Bruna amb amistats u família. Enguany, ens hem inspirat en l'activiat que ens va presentar Solaç centre de Mollerussa en la primera edició de FAMÍLIES EN ACCIÓ A CASA.
Només necessiteu una cera blanca i retoladors que ja no pinten (treieu el "cartutxo" de tinta el talleu en trossets al biaix i el poseu en agua). Feu el dibuix amb la cera blanca i després amb el pinzell, pinteu a sobre i ....
Ja les teniu! Les roses de Sant Jordi!AGENDA (ACTUALITZANT)


Doncs ara sí! que comenci la FESTA DE SANT JORDI!