diumenge, 16 de febrer de 2020

Noves activitats a la Biblioteca


Hola famílies!
Què fem a les biblios (#quèfemalesbiblios) és el hashtag que heu de seguir per conéixer les activitats i propostes per al foment de la lectura. La Biblioteca Pública de Lleida ha programat per aquest hivern aquestes activitats. Em llegiu? 

Per a infants d'entre 5 i 10 anys s'han programat dues sessions (18 de febrer i el 24 de març) d'una activitat que té molt bona pinta: un laboratori de lectura "Expedient Panxa plena"on s'haurà de resoldre el cas del llop ferotge amb l'ajuda dels contes.  Les inscripcions per al dia 18 ja estan obertes. Per al dia 24 de març s'obren les inscripcions el dia 10.


Els dilluns la BookStar, una superheroïna dels contes, aterra al planeta Terra per una missió molt important. Ha vingut des de Llibrelàndia, el planeta dels contes, a l’Àrea Infantil de la Biblioteca Pública de Lleida per ensenyar-vos a respectar i cuidar els animals ja que en el seu planeta s’estan quedant sense.  Us agradaria viure en un planeta on no hi haguessin animals? Perquè això no passi l’heu d’ajudar. Sabeu què vol dir això? Que si no llegim llibres d’animals per conèixer-los millor i entendre’ls, aquests desapareixeran per sempre més del planeta Terra.
Ajuda la Bookstar a complir la missió i salvar el seu planeta perquè no es quedi sense cap animal!
Contes d’animals a la Bebeteca: tots els dilluns de 18 a 18.30 i de 19 a 19.30 h. Adreçat a nens i nenes a partir de 2 anys. Sense inscripció prèvia.
Properes sessions durant els mesos de febrer i març de 2020:
• 17 de febrer
• 2 de març

• 9 de març
• 16 de marçHora del conte:
  • Dimarts 10 de març, 18 h. "El secret de la detectiva Klaus", a càrrec d'Engruna Teatre. Sense inscripció prèvia.


I a la Bebeteca: 
Dissabte 14 de març. 10.30 i 12 h (sessió doble)
"La casa sense teulat"Conte amb sons i cançons a càrrec de La Flaps. Cal inscriure's prèviament a partir del 3 de març a través del formulari d'activitats infantils. Places limitades. per a nadons de 6 a 36 mesos. 
Horari : 10.30 h (primera sessio) Horari 12 h (segona sessió)
Per als lectores i lectores més grans, trobem el Poker de llibres
Des del grup de crítica de literatura infantil i juvenil "Poker de llibres" s'organitzen trobades adreçades a nois i noies a partir dels 12 anys a l'Àrea juvenil. En aquestes trobades són els mateixos joves lectors els que es recomanen llibres mútuament. Així mateix, també es proposa un tema d'interès per debatre.
Properes trobades:
Dissabte 22 de febrer de 2020, 11 h: Presentació de novetats i preparació de la trobada amb l'escriptora Care Santos.
Divendres 24 d'abril de 2020, 18 h: Trobada amb l'escritora Care Santos. A banda d'aquestes activiTats recordeu que podeu agafar en préstec un munt de llibres i material multimèdia amb el carnet. A més a més, obteniu descomptes molt interessants per a activitats i espectacles que es programen a la nostra ciutat i altres equipaments interessants.
Aquí teniu la llista: Centre d'Interpretació de la Pedra Seca de TorrebessesAuditori Enric Granados (2€ de descompte a cada entrada, per exemple), Cafè del TeatreCaixaForum Lleida, Castell Templer de GardenyFilmoteca Terres de Lleida / Cine-ull.Museu de LleidaTeatre Municipal de l'Escorxador i Teatre de la Llotja i aquest mes descompte també per a l' ANIMAC!! Consulteu la web per saber-ne tots els detalls (AQUÍ)

Per cert, ja heu agafat en préstec la motxilla de nadons de la Bebeteca? Llegiu la nostra experiència al post que vaig publicar a l'estiu.I per si encara no teniu el carnet... OBTENIR EL CARNET DE LA BIBLIOTECA

Us deixo aquí dos llibres dels nostres favorits a casa que parlen de llibres i de la importància de llegir-ne. 
  
En Calvin és un estornell que només vol llegir i no té cap interès en aprendre a volar. En el moment d'emprendre el vol, demostrarà que saber llegir és molt important i salva el seu grup d'ocells d'un gran perill. 

Us imagineu viure en una muntanya de llibres? això és el que li passa al protagonista d'aquesta història quan aprén què divertit és llegir! 
  

Altres famílies ens han recomanat aquests:


La Lili és una llebre amb una gran afició que si no vigila la perdrà... I és que se la busca sota sospita de rampinyar novel·les, desaparèixer amb diccionaris, pispar poesia i tocar el dos amb còmics i llibres de cuina. L’últim cop que se l’ha vista era a prop de casa de l’Artur. Ens ajudes a trobar-la? Una història meravellosament divertida sobre l’amor pels llibres.


Trece vive en el planeta Solonúmeris, un planeta en donde todo se expresa con números. Atraída por las historias, comienza un viaje fascinante para descubrir el mundo de los cuentos.

I la Marta de Biblioteca menuda (@bibliotecamenuda) ens recomana dos grans llibres de l' Oliver Jeffers. 


La nena dels llibres ens explica la història d'una petita que navega a través d'un mar de paraules per arribar a la casa d'un nen. És un homenatge a la història de la literatura en general. Un treball basat en els llibres que han llegit els nens i adolescents de totes les èpoques, en les històries que ens van impactar i ens van influir. Aquest llibre és també un homenatge als creadors del passat, però al mateix temps una inspiación a les noves generacions del futur.


A l'Enric li agradaven els llibres, però no li agradava llegir-los, li agrada menjar-sels. Llibres grans, llibres il.lustrats, llibres de referència... I com més en menjava, més llest es feia. Però, un dia comença a trobar-se malament, i tota la informació que digeria es barrejava perquè no tenia temps per a digerir-ho com cal. Davant d'aquesta situació, l'Enric ha de trobar una manera de gaudir dels llibres sense necessitat dutilitzar les seves dents.

En coneixeu algun més? 

I la piràmide de la lectura. Estic pensant en imprimir-la i penjar-la a casa, què us sembla? Tothom a la Biblio!