diumenge, 23 de febrer de 2020

A la recerca d'or en família


Hola famílies!
Us porto una proposta super divertida i entretinguda per a totes les edats... la recerca d'or al Centre d'Interpretació de l'Or del Segre a Balaguer. La ciutat de Balaguer ofereix una gran oferta cultural per a tota la família. A banda, també programa dos cicles de contes i d' espectacles, l' Encontats al mes d'abril (que us recomanem moooltíssim) i l' Emboirats, els mesos d'hivern.
Consulteu aquí l' AGENDA DE CULTURA


L'activitat de què us parlo es desenvolupa al costat del riu, al centre al Centre d'Interpretació de l'Or del Segre.  És un espai ubicat a l’edifici annex al molí de l’Esquerrà que va més enllà del recorregut per la història de l’explotació de l’or al riu Segre i que convida el visitant a viure l'experiència dels autèntics buscadors d’or.A l'estiu preparen la recerca al riu directament, però durant la resta de l'any es fa a l'espai de tallers del centre d' interpretació en els grans contenedors d' aigua de què disposen. 


Prèviament a la recerca, la guia (durant uns 20-25') explica la relació de Balaguer i rodalies amb l'or del riu Segre i algunes anècdotes i fets històrics rellevants de la ciutat, tot recordant les característiques del metall i el per què és tan preuat i valuós. 

La recerca en sí no és complicada però sé molt entretinguda! Cal seguir els consells que es dona per tal d'acabar l'activitat amb alguna palleta d'or que cadascú es pot emportar amb les botelletes que es proporciona a cada persona, adult o infant. Tot l'or que trobis, te l'emportes cap a casa! 
Tot i que l'activitat està pensada per a la famílies amb infants, la recomano també només per a adults; de fet, els que vam gaudir més vam ser nosaltres! se'ns va fer super curt!


Per cert, una recomanació! Porteu roba de recanvi per als infants més moguts! A vegades, l'aigua es mou molt i no saps com cau damunt de pantalons i jerseis...  (ja m'enteneu!)  

La idea era després de dinar fer un volt per Balaguer (centre històric, la canalització del riu Segre, les vistes des del Sant Crist...) però... els virus de la grip van deixar KO a la meitat de l'equip... així que després de dinar vam haver de tornar cap a casa...

Què us ha semblat? Coneixíeu l'activitat? Animeu-vos a compartir la vostra activitat amb el hashtag #famíliesenacció