diumenge, 7 de juliol de 2019

El joc cooperatiu més senzill DIY


Hola famílies!
A l'estiu amb les vacances d'escola tenim més temps per a jugar i compartir estones amb els nostres fills i filles. Sou dels que us agraden les coses fetes per vosaltres mateixos?  Doncs us porto un recopilatori dels nostres DIY i, a més, un senzill joc cooperatiu que segur que us agradarà.


Amb la Bruna, reconec que és més difícil trobar temps per a poder fer alguna proposta DIY però poc a poc tornaré a tenir una mica més de temps.

Us deixo aquí els nostres destacats. 


I ara el que us havia promès.

La  proposta és un joc cooperatiu, és a dir, o guanyem nosaltres o guanya el joc. Només necessitem un dau (que el podem portar a la bossa o a la motxilla) i elements que tinguem al lloc on vulguem jugar. La durada de la partida dependrà del nombre d'objectes que vulguem portar a casa però la idea és que siguin partides ràpides. 
Per exemple:
- cuberts si estem en un restaurant
- revistes si estem en una sala d'espera
- petxines si volem fer un petit descans a la platja
- ...
Nosaltres hi hem jugat amb 8 dinosaures i les partides han estat molt ràpides, uns de 3 minuts.

El joc es diu TOTHOM A CASA i per a jugar-hi només necessites un dau. El dau pot ser aprofitat d'altres jocs i amb enganxines al damunt amb el dibuix o de fusta. Vag trobar un paquet de 9 daus de fusta en un bazar fa temps i vaig pensar que algun dia els faria servir. Per a dibuixar-hi al damunt, només un boli. Un retolador o permanent no perquè la tinta corre.   


L'objectiu del joc és portar a casa el major nombre d'objectes abans s'acabin. M'explico amb un exemple: tenim 10 pedres. Hem d'aconseguir portar-les totes a casa (pot ser un necesser); hi poden anar directament (si surt el dibuix casa) o esperant a la porta fins que surti el dibuix de casa. Si surt cotxe (pot ser una sabata)... adéu, ha marxat i ja no torna. Quan s'hagin mogut les 10 pedres, guanyarem el joc si n'hi ha més a casa que al cotxe.  A més, si surt una X perds el torn i si surt una S en salves una, d'aquesta manera podem recuperar un dels objetes que s'ha quedat a la porta. Si et surt un x2 tornes a tirar i el que surti ho apliques a dos dels objectes. Així de fàcil! Què us sembla?     

  


Us animeu a fer-ne algun?