dijous, 16 de maig de 2019

El color carn no és 1 color


Hola famílies!
Fa uns dies vam anar a la MiniPanera, l'espai familiar de la Panera i tenia pendent explicar-vos l'activitat que hi ha programada fins al juny.


El color carn no és 1 color aquest és el suggerent títol que centra l'activitat d' Ana García-Pineda. L'objectiu és reflexionar sobre quin o quins colors representem la pell i com associem certs colors a certs conceptes o idees.
 
Tots els éssers humans tenim la capacitat biològica d’identificar colors, però la nostra cultura, el nostre aprenentatge i la mirada a l’altre ens donen eines per interpretar els colors i associar-los a diferents conceptes i idees. Penseu que hi ha un color carn universal? Com podem interpretar el color de la pell? La sèrie d’il·lustracions «color carn» de l’artista Ana Garcia-Pineda ens portarà a descobrir que tots els colors són color carn i ens ajudarà a aprofundir en aquest concepte per pensar-lo en tant que quelcom més plural i inclusiu.  
Amb l’objectiu de donar visibilitat a les múltiples tonalitats del color carn, col·laborarem amb Ubuntuland,  una iniciativa que gràcies a un crowfunding ha dissenyat una caixa de colors que ja té en compte la diversitat racial i ètnica que conforma la nostra societat actual. Damunt de la taula trobareu papers i altres objectes per a realitzar una màscara, mentre es parla de com som, de com ens agradaria ser...  


Per a pintar, tenim entre altres colors, els "colors carn" de Ubuntuland, un projecte que va ser financiat gràcies al micromecenatge amb Verkami. La idea era fer arribar a les escoles i perquè no a les cases, una caixa de colors carn per tal de visibilitzar les diferències, per a fomentar el respecte i la convivència. Afortunadament ho han aconseguit i ara ja són una realitat. Podeu consultar a la seva web tots els productes que tenen. 

  


Com sempre, hi ha un seguit de contes per a diferents edats que ajuden a posar paraules al tema de la diversitat racial i cultural i que fomenten el respecte per les diferències.


A continuació, us en deixo uns quants que us poden ajudar a parlar del tema a casa amb els vostres fills i filles.

La Maria saluda treient la llengua, en Marcel sempre està als núvols, la Julieta no s’hi veu gens sense ulleres... Tots tan particulars. Però amics, al cap i a la fi! Un llibre que tracta sobre la diversitat i singularitat de les persones, però dedicat sobretot a l’amistat.Jo, home de color quan vaig néixer era negre. Vaig créixer sent negre. Si prenc el sol, o tinc por, o estic malalt, segueixo sent negre. Mentre que tu home blanc, vas néixer de color rosa, si prens el sol et poses vermell, si tens fred et tornes blau, i si estàs malalt et poses groc . ¿I tu em dius a mi home de color?

Malgrat que la pell negra també té diferents pigmentacions, aquest llibre posa de manifest que blanc i negre són en definitiva colors, així doncs tots som homes de color.

Un àlbum en to crític, encara que ple d’humor i tendresa.

Un conte-poema transmès de generació en generació per la tradició oral africana contra les expressions racistes, els signes de domini econòmic i cultural i que qüestiona els prejudicis i les idees preconcebudes.

La Leila té sis anys, els ulls molt grossos, els cabells arrissats i la pell bruna. No té germans, però té molts i molts amics a l’escola. Una dolça història que ens ensenya que les diferències no existeixen i que els grans sovint tenen més prejudicis que els petits!

En el ramat, totes les elefantes són de color rosa, excepte la Guillermina. Aviat descobrirà que les del seu sexe tenen prohibit fer coses reservades només pels mascles. Com que no accepta aquesta tradició, aviat mostrarà a les seves companyes que la igualtat no és pas una utopia.


Qué se llega a sentir al ser un bicho raro? ¿Qué hacer cuando todos te miran? Eloísa y los bichos es una bella reflexión sobre las cosas nuevas. Habla de miedos y de aprendizajes, de cosas extrañas, de nuevas costumbres, de rechazo, y habla fundamentalmente de hacer nuevas amistades.

Per al proper 131 de maig, hia ha programada la següent activitat:I ara, us explico una coseta... Tenim nou sorteig!

Voleu una caixa de "colors carn" com aquesta?


Doncs, aneu al nostre Instagram i seguiu les instruccions!
Teniu temps fins aquest diumenge a les 22h. Si sou el o l'afortunada us arriabarà una caixeta a casa vostra!

Us animeu a participar? 
MOLTA SORT!