dimarts, 12 de febrer de 2019

Nova edició de l'ANIMAC


Hola famílies!
Com cada any, el mes de febrer tancarà amb un dels festivals més internacionals de la nostra ciutat, l'ANIMAC, la mostra internacional de cinema d'animació, i que aquest any dedica un especial a l' stop motionDurant 4 dies, es programen un seguit de projeccions per a diferents edats. En els següents panells us he deixat només les catalogades com a TOT EL PÚBLIC i les que es classifiquen per edats +3, +6, +8, i +12 anys. Les que són gratuïtes es veuen a l'espai ANIMACREA is es recomanen a partir de 0 anys.
Tot i que és orientatiu, us he assenyalat amb una estrella vermella les propostes que considero familiars però és una opinió meva.
Les sessions recomanades per a +16 i +18 ja les he eliminat del programa, per tant si el voleu veure tot, visiteu la WEB OFICIAL DE L'ANIMAC.


ATENCIÓ aquestes són les PROJECCIONS AL CAIXAFORUM!!!


Aquest és el resum del Petit ANIMAC.Com podeu veure per als socis i sòcies del Club Super 3 és gratuït. Si no el teniu, feu-vos el carnet AQUÍ (tot i que no sé si us arribaria a temps. ) Amb el club banyetes l'estrada és reduïda. 
També teniu entrada reduïda amb els següens carnets: Abacus, Associació Amics de la Fira de Titelles - Centre de Titelles de Lleida, Biblioteca Pública de Lleida, Conservatori i Escola Municipal de música de Lleida, Òmnium Cultural, Teatre de la Llotja  entre altres.

  • Abonament 4 dies + catàleg: 20 € - Online i fins al 31 de gener -  AQUÍ
  • Entrada general: 9 € / reduïda: 5 € - AQUÍ
  • Entrada general de dia Petit Animac: 5€ - AQUÍ
  • Abonament 2 dies (dissabte i diumenge) Petit Animac: 8 € - AQUÍ
  • Oferta Animac Campus: 15 €
  • INAUGURACIÓ: gratuïta fins esgotar localitats
Venda en línia anticipada a partir de l’1 de febrer  a www.animac.cat 
Durant els dies d’Animac, a La Llotja i Caixaforum 


CONSULTEU TOTA LA INFORMACIÓ SOBRE LES ENTRADES AQUÍ


L'ANIMACREA té entrada gratuïta. Les propostes són super interessants i creatives. També hi ha un espai per a la lectura i per a comprar contes i llibres.TALLERS DE L'ANIMACREA

EASD Serra i Abella

Títol del taller: Stop motion amb objectes reciclats

Tècnica: Stop motion

Descripció: Els participants construiran un personatge bípede a partir d'objectes plans reciclats per animar, en stop motion, un cicle del personatge corrent. A la taula es disposarà de diferents objectes per la construcció. Posteriorment la peça s'editarà i es podrà pujar a les xarxes socials.

EAD Sant Cugat del Vallés

Títol del taller: Un all negre a Lleida

Tècnica: Stop motion

Descripció: Aquest any, donat el tema del festival, farem un taller on es puguin tocar diverses tècniques d'stop motion, entendre els principis d'aquesta tècnica i de l'animació i acabar animant la nostra mascota, un all negre. És un taller participatiu i amb l'objectiu de crear una petita historieta amb el nostre personatge, on aquest interactuarà amb les creacions que hagin fet els assistents al taller.

ESAD Pau Gargallo

Títol del taller: Gargallo motion

Tècnica: Sorra, cut-out, plastilina i retoladors

Descripció: Estand on els visitants tindran 4 cabines per experimentar amb les 4 tècniques diferents d'stop motion.

Escola JOSO, Centre de Còmic i Arts Visuals

Títol del taller: Creació i demostració d'Art Conceptual

Tècnica: Il·lustració digital

Descripció: Mostra el procés més habitual en la creació d'art conceptual per a preproducció d'animació, cinema i videojocs.

Centre Integral de Formació Professional ILERNA

Títol del taller: Modelatge de personatges per a stop motion

Tècnica: Modelatge amb plastilina

Descripció: El taller consisteix en el procés complet de creació de personatges per animació mitjançant la tècnica del stop motion.

IDEM Barcelona S.L.

Títol del taller: Iniciació a l'animació 2D i 3D

Tècnica: Display gràfica i programari específic

Descripció: Taller d'iniciació a l'animació 2D i a l'animació 3D per a joves i nens. A partir de jocs de formes i personatges prèviament creats, els participants podran conèixer les eines digitals amb les quals els nostres estudiants aprenen a animar. El resultat seran petites animacions divertides que els participants es podran endur a casa.

ESNE

Títol del taller: Curtmetratges 2D i 3D

Tècnica: 2D tradicional i 3D

Descripció: Els alumnes del títol de cinema d'animació de ESNE Madrid ens ensenyaran i buscaran la participació del públic en els seus projectes de taller dels cursos de 3er i 4rt.

ECIB – Escola de cinema de Barcelona

Títol del taller: Mons de paper – Animació stop motion amb figures de paper amb volum

Tècnica: Stop motion

Descripció: Introducció a l'animació stop motion amb decorats, personatges i elements en volum construïts amb paper, cartró i altres materials reciclats.

Escola Ermengol

Títol del taller: Creació de personatges amb material reciclat

Tècnica: Collage 3D

Descripció: L'escola posarà a disposició dels visitants un espai i una sèrie de materials reaprofitats per a que deixin volar la seva imaginació i construeixin amb ells divertits personatges en 3 dimensions.

EAM - Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol
Títol del taller: Leandre in motion
Tècnica: Stop Motion 
Descripció: Espai en el que tindràn lloc demostracions amb titelles utilitzant la tècnica de l'stop motion.

Ilerna - Centre integral de formació professional
Títol del taller: Modelatge de personatges per a stop motion
Tècnica: Modelatge amb plastilina
Descripció: El taller consisteix en el procés complet de creació d'un personatge per animació mitjançant la tècnica de l'stop motion.

Kumon Lleida

Títol del taller: Inventem un conte

Tècnica: Dibuix i escriptura

Descripció: A partir d'unes il·lustracions desordenades triades a l'atzar, els participants han de crear un relat versemblant. Després,  llegim el conte original i valorem la seva creativitat, imaginació, expressió...

Mosaics/Genet Blau
Títol del taller: Del llibre a la pantalla. Com fer un Booktrailer animat
Tècnica: Toon boom harmony
Descripció: L'il·lustrador Dani Gómez impartirà una sessió pràctica de com ha creat el booktràiler animat del seu llibre Papa, em regales un dinosaure?(Mosaics, 2019).

Biblioteca pública

Descripció: La biblioteca pública posa a la disposició dels visitants un recull de material relacionat amb el món de l'animació.

Ipop

Descripció: Emetran en directe durant l'Animac.
I què és això de l'stop motion?

Doncs és una tècnica que consisteix a donar moviment a objectes que no en tenen, a partir de la succecció seguida de fotografies. 
Després de l'ANIMAC de l'any passat on vam veure com unes noies creaven una història amb un marcià que viatjava per l'univers amb aquesta tècnica, ens va cridar l'atenció i vaig buscar alguna aplicació de mòbil gratuïta. Vaig trobar aquesta. Imagino que per a Android també n'hi haurà alguna que us vagi bé. La versió gratuïta no permet afegir ni lletres ni música, però està bé per començar.


A casa amb el Roc hem fet alguna mini pel·lícula i ens ha resultat super divertit. I com ho fem? 

Doncs molt fàcil.
1. Pensem el o els personatges.
2. Després inventem una trama i fem el decorat.
3. Fem fotos amb l'aplicació i creem el vídeo.   

Algun cop ho hem fet després de jugar i tenir tota l'estesa de joguines. Ha estat més fàcil perquè l'estona de joc previ ajuda a crear la història més fàcilment.

Si no sou gaire destres amb les noves tecnologies, podeu trobar algun tutorial que us ajudi a crear la pel·lícula però l'aplicació és molt intuitiva. 
Si en canvi, no us fa por res i voleu provar-ho he trobat un complement ideal per a vosaltres!
Un kit per a realitzar les vostres pel·lícules. Ve amb un software per a l'edició, un llibre i la càmera. Seria un molt bon regal, no??

I si voleu començar a endinsar-vos en família i voleu fer cinema amb el dit..., a la Biblioteca Pública teniu una oportunitat aquest dissabte. Cal inscripció AQUÍ.


I ara, voleu guanyar una entrada infantil i una d' adult?

Només cal que aneu al nostre facebook (seguir-nos si encara no ho feu) i 
- poseu "like" a la publicació d'aquest post, 
- deixeu als comentaris un possible títol de la mini pel·lícula que hem fet amb el Roc i que veieu aquí a baix...
- i compartiu PÚBLICAMENT la nostra publicació. 


Teniu temps fins aqust divendres 15 a les 22h. A continuació, faré el sorteig en directe per Facebook. En cas que la persona guanyadora no compleixi tots els requisits, el guanyador o guanyadora serà la següent persona de la llista. 

MOLTA SORT A TOTHOM!