diumenge, 20 de gener de 2019

Radiografies per a la taula de llum o sense


Hola famílies!
De la gran Neus Hernandez (@blancaneus a Instagram) només pot aprendre fantàstics recursos per a fer a casa i en especial per a la taula de llum. Avui us explico com tenir-ne a casa.


Fa temps vaig poder assistir al primer taller vivencial que va fer la Neus a Son la Pera (encara no existia La Repera, per cert, com podíem viure sense ella??) i, tot i que ja tenia la taula de llum a casa, em va obrir els ulls i vaig aprendre recursos super interessants, entre elles les radiografies.

Temps després vaig llegir que el zoo d'Oregon havia publicat les radiografies que tenia dels seus animals. Podeu llegir aquí la notícia i ja us les podeu descarregar al vostre ordinador. En total són 15


Després em vaig engrescar i vaig buscar a google (COMPTE QUE A VEGADES SURTEN COSES RARES I DESAGRADABLES): radiografia, radiografia dental, x ray... 

Entre les recerques vaig trobar un recull de Pinterest: ANIMAL X-RAYSCOM IMPRIMIR-LES?
Doncs només cal tenir la imatge i anar a una copisteria per imprimir en paper de transparència. A casa no es pot fer si no es té una impresora "professional". Si algú ho ha provat a casa i li ha sortit bé, ens ho pot explicar. 
Jo vaig anar a la Copistaria Solé a Pi i Maragall. Ho poden fer en dos mides. DIN A4 costen 0,50€  i les DINA 3, 1€. Les imprimeixen al moment. 

RECOMANACIONS

- Com més gran millor, penso que pel preu és millor més grans per veure-ho amb més detall. 
- Si és per casa, podeu utilitzar-es tal qual però si és per a una escola o esplai us recomano que les plastifiqueu perquè si no es poden rallar una mica.

COM PRESENTAR-LES?
- OBSERVACIÓ:
Es pot presentar les radiografies, després d'haver vist imatges o vídeos sobre un animal.
O quan es parla del cos humà, buscar diferències i semblances entre animals...
- ESCRIPTURA:
Escriure les parts que s'identifiquen.

CAL TENIR TAULA DE LLUM PER A VEUR-LES?
Doncs, no cal. És millor, sí, però també les pots projectar sobre una paret blanca amb una llinterna. Es necessita algú que l'aguanti però fins i tot si té bona resolució, es pot veure més gran que a la taula de llum. 


ES PODEN COMPRAR? Sí!

  

Què us ha semblat? Coneixíeu aquest recurs?