dimarts, 15 de gener de 2019

Creixent amb l'estima per la músicaHola famílies!
Avui us parlaré d'una de les activitats familiars que podeu compartir amb els vostres fills i filles, música per a nadons de la mà de l'Estafania Bellmunt, directora i professora de música a l'escola Dalcroze Lleida.  


- Hola, Estefania!
- Hola què tal, Laura?

- Molt bé, gràcies. M'agradaria molt ajudar a les famílíes a conèixer una mica més les classes de música per a nadons de la vostra escola. Em respondries unes preguntes? 
- I tant, encantada!
Foto de Dalcroze.com

- Doncs, som-hi! Quin és l'objectiu d'aquestes classes? 
- L’estona compartida amb ells en forma de somriures acaba donant el fruit desitjat: L’ESTIMA PER LA MÚSICA.

- I no es busca l'estimulació? 
El nom d’estimulació s'està valorant per si ha de modificar-se, ja que no és ben bé l’objectiu; sinó més aviat fer que la música formi part de les seves vides. 

Foto de Dalcroze.com

- I què és el que més els agrada als nadons?
- De totes les eines que he utilitzat en tots els anys que em dedico a oferir la música als nadons, la més potent ha estat la veu. Quan canto no existeix res més als nostres voltants. La reacció dels més petits és mirar-me fixament amb la boca oberta, ben relaxats i centrats totalment en mi, en el meu cant. Us asseguro que no hi ha res més bonic i gratificant quan veig aquesta bonica reacció. 

Foto de Dalcroze.com

- Com mantens l'atenció d'infants tan petits?
Hi ha d’haver canvis que mantinguin aquesta energia que s’ha creat. Aquest canvis s’aconsegueixen a través de la sorpresa i també de la interacció amb la mare o el pare que els acompanya. Les sessions tenen un tempo al qual s’adapten ben aviat, i una petita part disciplinària grupal que els ajuda a respectar-se i a formar part del tutti

- Del tutti? 
- Sí, Com si d’una orquestra es tractés. Aquest terme ben musical es té molt en compte en la metodologia Dalcroze, la qual treballa pràcticament de manera grupal i molt visual, amb el cos com a eina principal).


Foto de Dalcroze.com

Foto de Dalcroze.com


- Moltes gràcies, Estefania! 

Famílies, no us sembla bonic! Si esteu interessades només us cal trucar a l'escola. Tenen dos grups:
             Matí: dimarts a 10:00h-10:45h (grup únic amb edats diverses de 0 a 3 anys)
             Tarda: 16:15h-17:00h (p0)

Ja ho sabeu!