diumenge, 10 de juny de 2018

Preparem l'arribada de la Bruna


Hola famílies!
Una de les pors al tenir el segon fill o filla és com viurà el gran aquesta nova situació. Vaig estar buscant, i realment hi ha molts articles sobre el tema, però algunes coses em van semblar excessives. De tot el que vaig llegir, vam decidir dur a termes 4 activitats a casa. Voleu saber quines són?

Una tarda de dimenge (que suposava que seria l'última amb el Roc sol i així va ser) vam dedicar a preparar sobretot, la primera trobada a l'hospital. A més de ser impactant, com que és un territori poc conegut vam pensar que seria bo fer-ho més familiar i aportar algun objecte o element que fessin que l'habitació no fos tan desconeguda.

1. Amb uns colors pastel nous (de Tiger que li van encantar) va fer un dibuix per a la Bruna. Aquest el vaig penjar a l'habitació només arribar, per tal de ternir-lo preparat quan arribés. A mi també em va ajudar a recordar un bonic moment amb ell mentre començaven les doloroses contraccions. A més, a tothom qui entrava a l'habitació, coneguts o personal sanitari, li cridava l'atenció.

2. Com que l'hora del conte és el millor moment del dia (sempre ens ho repetim amb el Roc), vaig pensar que seria bo tenir a l'hospital 3 contes per llegir-li al Roc durant les diferents visites que em fes. Podria dir-vos que va ser un moment molt bonic! Però no... quan venia el Roc no estava per punyetes però tot i que no li va fer cas penso que ho repetiria perquè va ser bonic triar els contes i ens va servir per preparar la meva absència durant les nits d'ingrés. 

3. Per tal de fer-lo conscient que hauria d'estar uns dies a l'hospital i fer-li veure que la Bruna necessitarà atencions, vam estar revisant l'àlbum de fotos del seu primer any. Vam repassar la seva evolució, assenyalant sobretot les fotos on es veu dormint a sobre nostre, popant, a la motxilla... aquells moments de contacte que ell també va tenir la sort de gaudir i que ara li toca a la Bruna. 

4. Lúltima cosa que vam fer és obrir la caixa del temps del Roc. És una caixa on hi tenim guardats diferents objectes com un body, la pinça del melic, el diari del dia en què va néixer, cabell del primer dia que li vam tallar... Al Roc li va fer molta gràcia i li va ajudar a veure que la Bruna seria molt petita i a prendre més consciència que a ella també li faríem el mateix...

Perdoneu que no us posi fotos però la veritat és que no en vaig fer. Vam gaudir del moment junts, sense mòbils, sense fotos...

I vosaltres què vau fer per a preparar l'arribada d'un germà o germana?