diumenge, 4 de juny de 2017

Mikado DIYHola!
Avui us porto la segona entrega de "Fes-ho tu mateix/a i estalvia": un mikado o també anomenat bastonets xinesos. 
El primer joc que vam recrear va ser un joc per aprendre els números i treballar la motricitat fina amb les pinces. A més, anava acompanyat d'un document que us podeu descarregar i imprimir per fer el vostre.  


El mikado és un joc d'habilitat i concentració que ajuda a treballar i millorar la motricitat fina i la cordinació mà-ull, doncs cada jugador ha d'agafar un bastonet sense moure'n cap més. Es poden agafar amb la mà o amb l'ajuda d'un pal "blanc", sense pintar. 

Només us cal tallar les puntes Els bastonets han d'estar pintats diferents perquè cada bastonet puntua diferent. De moment, per al ROC tots valdran el mateix. Ho podeu adaptar segons les edats i coneixements dels vostres fills.Ja ho veieu, és molt més senzill de fer i molt barat que us permetrà estalviar quasi 10€ perquè només necessiteu un paquet d' escuradents grans (per a fer broquetes) i pintura acrílica. si els vostres són més grans, els poden pintar fins i tot ells. Ahh i perquè no... podria ser una bonic detallet per a regalar a l'amic invisible!


Un cop acabat només caldrà buscar-li un estoig o simplement lligar els pals amb una goma elàstica i endur-vos-els de viatge aquestes vacances. 

Si voleu fer una rèplica idèntica del mikado original podeu llegir tota la informació  a la WIKIPÈDIA

Espero que us animeu a fer-lo a casa i jugueu en família hores i hores!