diumenge, 28 de maig de 2017

L'Arborètum, el jardí botànic de Lleida


Hola!
El passat 26 d’abril l’Arborètum, el jardí botànic de Lleida, celebrava el seu aniversari i hi havia jornada de portes obertes.  En sortir de l’escola, vam aprofitar l’ocasió per conèixer aquest espai de la nostra ciutat.El parc, que ocupa una extensió de 7 hectàrees, està dividit en 4 biomes: boscos boreals, boscos caducifolis, boscos esclerofil·les i selves temperades.
Per a fer la visita hi ha 3 itineraris, que se segueixen fàcilment amb l’ajut d’un plànol que inclou les espècies destacades de cada bioma. Els nens i nenes van estar d’allò més distrets buscant els números i descobrint curiositats de cada arbre. Per als més grans hi ha rètols amb el mapa del món que indiquen d’on prové cada varietat. 


Fins i tot vam poder veure una femella de poll d’aigua i els seus pollets, acabats de sortir de l’ou!

Especialment a la tardor i a la primavera, es programen activitats familiars amb la finalitat d’endinsar els nens i nens en el món vegetal i ampliar els seus coneixements.

Sabíeu que podeu apadrinar un arbre?
L’acció consisteix a apadrinar un arbre per contribuir de manera eficaç a la seva conservació i bon estat sanitari. El padrí o padrina té un lligam temporal amb l’arbre que contribueix a despertar l’estima i la sensibilització per la natura.

A més, cada primer diumenge de mes hi ha portes obertes! Consulteu els horaris i tota la informació que necessiteu a http://arboretum.parcteclleida.es

No hi heu anat encara? Aprofiteu el proper diumenge 4 de juny amb entrada gratuïta de les 10 a les 13 h i de les 16 a les 20 h