dilluns, 22 de maig de 2017

Dissabte 27 de maig, dia de la Ciència al carrer


Hola!
Aquest proper dissabte, el ple Aplec del Caragol, si passejeu pel Carrer Major trobareu a la nostra ciutat l'onzena jornada de Ciència al carrer, impulsat per professos de ciències i el centre de resursos del Segrià


Aquest any, inclou una activitat per observar el cel a l'esplanada del Castell de la Suda amb telescopis a partir de les 22h. 

El dissabte trobareu: 

de 11:30 a 12:30h 
La Gran Experiència: Al pati de les comèdies (costat de l’IEI) tindrà lloc un experiment científic de gran format per posar en evidència l’existència de la pressió que exerceix el pes de l’aire atmosfèric i de la que no en som conscients.

de 16 a 20h 
Al voltants de l’edifici gòtic de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Carrer Major, Carrer Vila de Foix, Carrer Blondel i Pati de les Comèdies.
Mostra de tota mena d’experiments científics per part de 39 centres educatius, 18 divulgadors de ciència i 22 institucions i empreses.(consulteu participants). Trobareu centenars d’experiments de tota mena, de física, química, biologia, geologia, tecnologia, robòtica, lògica matemàtica, plantejaments que fan pensar i reflexionar el perquè dels fenòmens que observem a la natura

Durant la fira, hi ha una gimcana en forma de repte:

La Gimcana consisteix en un recorregut per diferents parades de la fira. Cada participant disposarà d’una targeta amb cinc números aleatoris, corresponents a cinc parades. El joc consisteix en assistir a les explicacions d’un experiment de ciència d’aquestes cinc parades i respondre a una qüestió plantejada pel divulgador en relació a l’explicació del fenomen. Si s’encerta el divulgador posarà un gomet sobre el número de la targeta. Quan tots cinc números estiguin tapats pels cinc respectius gomets, a la taula de l’organització ( davant de la porta de l’IEI que dóna al carrer Blondel ) es donarà un petit obsequi científic en record de la fira.


Per a més informació de tota la fira consulteu el PROGRAMA OFICIAL


Foto de CosmoCaixa

Paral·lelament a la fira, al CosmoCaixa s'ha organitzat el dia de la Ciència al carrer i us proposen dues activitats gratuïtes: 

CREACTIVITY. PENSAR AMB LES MANS
Dissabte 27 de maig, de 17 a 20 h


CREACTIVITY és una activitat inspirada en la metodologia Thinkering, ideada per l'equip de l'Exploratorium de San Francisco, en què els nens i nenes de 7 a 12 anys poden practicar l'art de pensar amb les mans, mentre dissenyen, fan i experimenten.


MIRA'M I DESCOBREIX L'EMOCIONANT MÓN DEL SUCRE I LA DIABETIS

Dissabte 27 de maig, de 17 a 20 h, i diumenge 28 de maig, d'11 a 14 h

Exhibició de realitat virtual interactiva sobre els processos metabòlics relacionats amb el consum d'aliments i les alteracions que desencadenen les complicacions, com per exemple la ceguera, en pacients amb diabetis.
Activitat oberta, conduïda per un monitor.

Per a més informació visiteu la web oficial del CAIXAFORUM.


I si busqueu joguines per a regalar a petits grans científics mireu la selecció que ens fa Jugaia

Ja ho veieu! Un gran idea per apropar les ciències a les nenes i nens i fomentar-ne el seu estudi i coneixement.


"Connecta't amb un científic i t'estaràs connectant amb un nen" de Ray Bradbury