dimecres, 8 de març de 2017

Festes solidàries a Lleida per canviar la mirada


Hola!
Fa uns mesos, a l'escola del meu fill, vaig tenir la sort de poder escoltar al mestre i psicopedagog Daniel Gabarró parlant sobre educar en la la felicitat. Un dels punts que més em va agradar va ser com recomana tractar els temes complicats amb les nostres filles i fills. La recepta és fàcil: si tu ho veus o ho mires amb normalitat, ells també.
I d'això us vull parlar: de canviar la nostra mirada.Dues organitzacions lleidatanes, Antisida Lleida i Down Lleida han organitzat dues festes per aquest mes, l'11 i el 25 respectivament, amb l'objectiu clar de CANVIAR LA NOSTRA MIRADA i per tant la dels nostres fills. 
La primera, aquest dissabte, és organitzada per l'Associació Antisida Lleida. És una entitat sense ànim de lucre fundada l'any 1991 amb l'objectiu de millorar de forma integral la qualitat de vida de les persones afectades per VIH/sida. Els seus objectius, tal com ens explica la Meritxell Soria, encarregada de la Comunicanió de l'entitat, són:
  • Fomentar la informació, la prevenció, el suport, la defensa de la imatge i de la dignitat com a persona portadora del Virus d'Immunodeficiència Humana (VIH) i/o de la malaltia de la sida.
  • Promoure programes de prevenció, de sensibilització i conscienciació dirigits a la societat en general i en especial a col·lectius com dones, joves i/o adolescents...
  • Promoure la posada en funcionament de recursos per donar una cobertura integral del col·lectiu de persones afectades pel VIH, 
  • Promoure la realització d’activitats i programes relacionades amb les finalitats d’aquesta associació en l’àmbit de la cooperació internacional i per al desenvolupament.
  • Promoure l’intercanvi, la reflexió, la investigació i el treball conjunt com la col·laboració amb altres entitats amb els mateixos interessos per tal de millorar els supòsits abans esmentats.


L´últim dissabte d' aquest mes Down Lleida commemora el dia internacional del síndrome de Down amb una gran festa.
L'objectiu és "sensibilitzar sobre les capacitats d’aquest col·lectiu i que tota la ciutadania conegui d’aprop a les persones amb síndrome de Down. També es busca captar fons per tal de donar continuïtat als projectes que l’entitat desenvolupa per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb síndrome de Down  i promoure la igualtat d’oportunitats en l’àmbit educatiu, laboral, formatiu, vida independent, oci i voluntariat" diu la Pilar Agustín, la tècnica de comunicació de l'associació. 


Ja ho veieu, dues grans oportunitats per educar en la diversitat i fomentar l'empatia "per canviar la mirada" dels més petits, mentre juguem i ens divertim. 
Us hi esperem a totes i a tots!Per cert, si voleu conèixer el Daniel Gabarró, podeu seguir-lo al seu canal de youtube i visionar els vídeos sobre educació. AQUÍ teniu l'enllaç el primer vídeo.