divendres, 4 de novembre de 2016

Nova exposició Natural artificial a la Panera


Hola!
He estat parlant amb la Roser Sanjuan, responsable del Servei Educatiu de la Panera, sobre la nova exposició NATURAL ARTIFICIAL que serà inaugurada aquest dissabte 5 de novembre i que la podreu visitar fins al 31 de gener. 


Leche derramada de Concha Prada

Hola Roser!

D'on surt aquesta exposició?
Aquesta exposició s'emmarca en una sèrie de projectes del Servei Educatiu de la Panera, que des de l'any 2011 va iniciar la producció de diferents exposicions concebudes per al públic infantil i familiar («R + R + R. A partir de l'obra Calaixera de Curro Claret», 2011; «Dibuixa!», 2013, i «Plou, Neva, Pinta», 2015), però amb la intenció d'arribar a un públic tan ampli com sigui possible, per la qual cosa l'exigència conceptual i discursiva d'aquestes exposicions manté l'interès per al conjunt de visitants.


Calaixera de Curro Claret


Per què aquest títol?
En aquesta ocasió es treballa la dicotomia natural i artificial; en un moment històric en què ambdós conceptes semblen haver-se desdibuixat més que mai, els límits entre l'un i l'altre són imprecisos, de manera que, tot sovint, ens veiem abocats a més d'una confusió i engany. En moltes ocasions ens trobem amb el que és natural, adulterat, i allò artificial, revestit d'una certa aura natural; tot dependrà d'on es posi l'accent. En el món actual, basat en les lleis de mercat, les modes de consum oscil·len entre aquests dos pols: productes naturals, saludables, orgànics i ecològics, que a la vegada siguin accessibles, fàcils d'administrar, assequibles i tecnològics.


Dreams d' Ester Partegàs


Quines temàtiques tracta?

Davant d'aquesta situació l'exposició indaga com diferents artistes han tractat aquesta dicotomia en una sèrie de treballs que aborden temes com els materials, el paisatge, el menjar, els animals i l'hàbitat. Un recorregut expositiu que està entrellaçat, a tall de baix continu, per una sèrie d'intervencions del dissenyador Martín Azúa, que d'alguna manera ha colonitzat l'espai expositiu amb un fong que ens connecta amb allò natural. Al mateix temps, Martín Azúa, a l'espai final de l'exposició, proposa una sèrie de tallers que activen l'espai d'acord amb els temes tractats en els diferents àmbits. Aquestes activitats són fruit del projecte «Caixes d'artista», que ha rebut el suport de la Fundación Banco Santander i en el qual han participat artistes com Anne-Marie Cornu, Miquel Mont i Guillermo Mora.

Cementarios de Basurama

Quines activitats familiars heu preparat?


VISITES FAMILIARS DE CAP DE SETMANA
QUÈ S’AMAGA?
Dia: dissabtes i diumenges a les 12 h Edat de 4 a 10 anys.

ACTIVITAT  FAMILIAR
L’ART UNA PETITA EXPERIÈNCIA
Dia: 26 de Novembre a les 11.30 h Edat de 1 a 3 anys.
(*Preferiblement a partir de 18 mesos)

ACTIVITAT  FAMILIAR
UNA NADALA NATURAL
Dia: 17 de Desembre a les 12 h  Edat de 5 a 8 anys.

TALLER D’ARTISTA PER A NENS/ES
A càrrec de Teresa Nogués
Dia: 27 de Desembre de les 11.00 h a les 14.00 h Edat de 4 a 8 anys
Dia: 3 de Gener de les 11.00 h a les 14.00 h  Edat de 9 a 12 anys

ACTIVITAT  FAMILIAR AVIS I NETS
EXPERIMENTA I CREA A PARTIR DE LA NATURA
Dia: 3 de Gener a les 11.00 h  Edat de 5 a 8 anys.

*Preu per taller: 5 € per nen o nena (socis del Club Banyetes: 3 €)
*Inscripcions: places limitades. Us hi podeu inscriure trucant al 973 262 185

 o enviant un correu a educaciolapanera@paeria.cat


Moltes gràcies, Roser!