dijous, 10 de novembre de 2016

Jocs de taula cooperatius


Hola!
Ara que arriba el nadal i les llarguíssimes llistes de regals, us vull ensenyar un dels regals que serà segur a la carta dels reis del Roc: un joc cooperatiu. Penso que són ideals com a joc de taula perquè, a més a més d'aprendre a respectar el torn, tenir paciència i seguir unes normes bàsiques, fomenten el companyerisme doncs tots els jugadors han de buscar la victòria de l'equip. O perden tots o guanyen tots.

Us he seleccionat 12 jocs, ordenats per edats. La majoria són per a nens petits però en trobareu dos que són per a tota la família. 

1. EL CONILLET BOMBOLLA (de 2 a 5 anys)


Amb el conillet bombolla tenim tres jocs en un per divertir-nos desenvolupant diferents habilitats al costat dels nostres petits. Utilitzarem la caixa per muntar la banyera que ens servirà com a escenari de joc i llavors podem jugar a trobar les seves joguines amagades l'escuma, a endevinar quines d'elles suren en aquest bany, fins i tot ajudar al conillet a escollir les joguines que s'endurà!

2. EL MEU PRIMER FRUTAL (de 2 a 5 anys)
Poseu cada fruita al seu arbre: pomes vermelles, pomes verdes, peres i prunes. Munteu el caminet del corb i llanceu el dau. Guanyareu tots si aconseguiu tenir totes la fruites al cistell abans que el corb arribi al camp d'arbres fruiters.

3. PETITS CONSTRUCTORS (de 2 a 6 anys)
Les peces del joc conviden als petits a desenvolupar el joc lliure i de rol al voltant del tema "obres i construccions" mentre que la variant cooperativa és ideal per a fomentar el treball en equip. 

4. MIMIK MEMO (de 3 a 6 anys)
En les seves targetes de joc s'amaga un animal fent una ganyota, quan el descobrim hem d'imitar la ganyota alhora que busquem la seva parella. Si ens equivoquem l'entremaliat mico Antón avança una casella. Aconseguirem descobrir totes les parelles abans que l' Antón? 
Aquest joc cooperatiu de mímica i memòria ajuda a entrenar la motricitat bucal i labial, així doncs pot ser de gran ajuda si el nostre fill té alguna dificultat a nivell logopèdic. 
5. ANIMAL SOBRE ANIMAL (de 2 a 5 anys)
En primer lloc, les figuretes dels animals conviden al joc simbòlic, estan fabricats en fusta i pensats per a les mans petites. Si us ve de gust endinsar-vos en un joc de regles, el primer "Animal sobre animal" us proposa tres formes diferents de fer-ho, utilitzant els diferents elements del joc. Una d'aquestes, és en forma de joc cooperatiu on teniu el repte de construir dues torres d'animals abans que la llebre passi d'un prat a l'altre.


6. FEM L'ANIMAL! (de 3 a 6 anys)Abans de començar practiqueu els moviments que apareixen a les cartes; heu de poder fer tots els passos de gimnàstica que us proposen les oques! Un cop practicats podeu començar a jugar. Distrubuïu les cartes en cercle, sobre la taula o a terra, segons indiquen les instruccions. Poseu també la figura de la petita guineu i aneu aixecant cartes per torns. Si la guineu aconsegueix fer una volta sencera abans que vosaltres (oques) hagueu realitzat totes les propostes de moviment us haurà guanyat!

7. EL MEU PRIMER TRESOR DE JOCS (de 3 a 12 anys)Els taulers reversibles ens proporcionen quatre escenaris diferents: la granja, el mercat, la praderia i el parxís de la granja. A més aquesta caixa de tresors conté altres elements de joc com són les figuretes de fusta, els daus i les cartes per, amb tots ells, poder divertir-nos jugant a jocs cooperatius, clàssics com el parxís, de memòria i primers jocs tàctics. Fins a 10 formes de jugar diferents en aquesta autèntica col·lecció de jocs de taula!

8. LA LEYENDA DEL ÁRBOL MÁGICO (de 4 a 8 anys)
Explica la llegenda que hi ha un arbre màgic, les flors del qual poden portar la felicitat a tots els habitants del llogaret. Treballant en equip teniu la missió de recol·lectar aquestes flors abans que es marceixin quan surti el sol. Ho aconseguireu?

9. EL JUEGO DE LA BIBLIOTECA (de 6 a 12 anys)


Trencar el conjur que el bruixot Pokokoko ha llançat a un petit ratolí amb la finalitat de destruir tots els llibres de la biblioteca us costarà un gran treball en equip. Aquest joc de taula cooperatiu us repta a avançar pel tauler, buscant i component un llibre de 12 pàgines entre tots els jugadors. Només així aconseguireu salvar la biblioteca!

10. EL CHOCOLATE MÁGICO (de 7 a 14 anys)
El poderós "Senyor del Comerç" està sotmetent als indis de l'illa de Chocolalt perquè fabriquin cacau sense parar. Només uns quants es resisteixen a aquests maltractaments i segueixen cultivant en llibertat. Per poder restaurar la pau a l'illa heu de treballar en equip amb els indis i la bruixa per a fabricar la xocolata màgica que us alliberarà tots.

11. LA MÁQUINA DEL TIEMPO (de 5 a 99 anys)

Aquest joc de taula cooperatiu ens proposa dues formes de jugar diferents. En un dels casos, un nadó dinosaure us persegueix mentre vosaltres intenteu tornar al futur. A l'altre la vostra missió serà rescatar els cadells de l'Àvia Kronosfora mentre repasseu les diferents èpoques de la humanitat. El temps apressa però treballant en equip ¡ho aconseguireu!

12. ZOMBIS 15 (de 14 a 99 anys)
Aquest joc ens proposa partides ràpides en temps real (duren exactament 15 minuts) en els quals de manera cooperativa i treballant en equip hem de sobreviure als zombis i aconseguir determinats objectius. Té una mecànica tipus rol en què cada torn es poden fer un nombre determinat d'accions. La dificultat i els objectius canvien en funció de l'escenari que triem per jugar. N'hi ha molts per triar o podem crear els nostres propis.Tots els jocs de què us parlo són de Jugaia.com, una de les botigues on-line més completes de Catalunya.


A partir d'avui i fins al proper dilluns 14 de novembre, si introduiu el codi ROCJUGA, obtindreu un 5% de descompte en les vostres compres. Aprofiteu i regaleu joguines de qualitat que fomenten valors i bons hàbits.

Ja heu triat el vostre? Nosaltres sí!