dijous, 24 de novembre de 2016

El nostre primer calendari d'advent


Hola!
Avui us porto un DIY super nadalenc: el calendari d'advent. És un calendari de compte enrera des de l'1 de desembre fins al 25 de desembre, és a dir, el dia de Nadal. A nosaltres ens servirà per saber quants dies falten per fer cagar el tió i sobretot els dies que falten per compartir amb la família aquests dies de vacances! Poc a poc, el Roc anirà descobrint les coses bones del Nadal: menjar xocolata, tenir temps per jugar i compartir amb amics i família, cantar i fer galetes, entre moltes altres coses.


Després d'hores i hores a Pinterest i analitzar els pros i contres dels calendaris que anava veient, vaig elaborar una llista de coses que m'ajudarien a triar la millor opció per a casa nostra:
- que estigués a l'abast del Roc,
- que fos fàcil de fer i. 
- barat!
La prestatgeria dels contes és l' opció que vaig veure més viable: a la seva habitació i amb els contes de nadal.
Decidit el lloc, ja podia començar amb el disseny a partir dels tres elementes: els números, els missatges i/o xuxes i/o detallets i el material.

NÚMEROS
Quant als números, ho vaig tenir clar de seguida: aprofitar els milers de calendaris descarregables que trobes per internet. N'hi ha de moníssims! Aquí us en deixo alguns:

 Oh Baby!
 De oh baby!

MISSATGES
Després, vaig començar a pensar en el contingut i en les frases que anirien amb cada número. Vaig crear una graella per ajudar a planificar-me millor: per exemple, els caps de setmana o dies festius, per posar-hi alguna activitat més llarga o alguna xuxe; per als dies de cada dia alguna cosa més ràpida... La idea és que anirà descobrint perquè són tan especials els dies de Nadal.
Aixó és el que anirà descobrint i haurà de fer el Roc als paquets que he preparat.

1 Decorar la casa.
2 Llegir el conte "Arriba el Nadal"
3 Posar de menjar al tió i preparar-li el llit + xuxa-xups (arribarà aquest dia!)
4 Regalet de colors i ha de pensar què fer.
5 Trucar a la iaia i explicar-li què preparen a l'escola per Nadal.
6 Fer les fotos de la nostra postal de Nadal.
7 Mirar fotos de les festes dels anys anteriors.
8 Escoltar i cantar la cançó del tió.
9 Fer el dibuix de les 3 coses que més li agraden de l'escola.
10 Anar a veure els llums de Nadal.
11 Fer neu (li he posat una mica de bicarbonat que és la base de la recepta de neu d'aquí)
12 Fer les postals de Nadal (aviat al blog!)
13 Jugar amb els gatets i acabar les postals.
14 Decorar l'arbre de Nadal.
15 Llegir el conte de la porqueta Olívia
16 Fer un dibuix i pintar d'un arbre de Nadal.
17 Veure una pel·li de Nadal, crispetes i xuxes!
18 Anar a la bústia i veure si hi ha alguna carta (dels reis mags!!!)
19 Escoltar nadales.
20 Anar a veure les paradetes de Nadal.
21 Fer les postals de Nadal per a les senyoretes de l'escola.
22 Llegir el conte de la Pepa Pig "Les vacances de Nadal" i fer la llista del què ens agradaria fer per les vacances.
23 Fer galetes (li he posat motlles nadalencs dins la bosseta).
24 Bossa de xuxes i pintar un tió!


Si us voleu descarregar el plànning, cliqueu sobre la graella:

                            

MATERIAL
Quant al material, em vaig posar a les mans de la Neus de Scraphouse Lleida. Després d'explicar-li la meva idea em va ajudar i assessorar en el material que necessitaria: les bossetes de paper, fil amb colors nadalencs, washitape, algun paper bonic i una troqueladora en forma d'estrella. La resta ho poso jo: rotllos de paper higiènic per a fer unes caixetes, pincetes de fusta que ja tenia i una mica de paper Kraft per a fer estrelles "farcides".

Amb la Neus vaig comprovar que l'scrapbooking no és només l'art de decorar àlbums amb fotografies familiars o events familiars, va més enllà. És una forma de veure la vida, amb calma, on tots els detalls compten per descobrir el nostre costat més artístic (tot i que alguns el tenim molt amagat). Mireu les fotos i ho entendreu...

Botiga-taller d' Scraphouse Lleida

Detall de materials

A més, vaig descobrir que no és cosa només d'adults. Els nens i nenes són més artistes que nosaltres i tenen una gran capacitat de crear, d'imaginar. Saben reutilitzar més els materials i els encanta retallar, enganxar... Mireu quins tallers per als més petits que organitza: lletres per decorar l'habitació, samarretes... fins i tot, festes d'aniversari! Són moníssimes aquestes portes del ratolí Pérez!

Portes del Ratolí Pérez per a les habitacions dels nens

Taller per a una festa d'aniversari

Bé, doncs ara només faltava posar-nos a treballar. M'ha costat unes 8 hores, sense comptar l'estona que vaig estar a la botiga triant i remenant. 

Calendari d'advent sencerEn aquest cas, el Roc hi ha col·laborat poc però li ha encantat fer les estrelles amb la troqueladora... Em reservo per a les postals de felicitació...

Què? us animeu a fer el vostre?