dijous, 17 de novembre de 2016

Activitats familiars de l'exposició de Manuel Viola al Morera


Hola!
La nova exposició del Museu Morera, que es va inaugurar al setembre i que es clausurarà a finals de gener, està dedicada al pintor i poeta, Manuel Viola,  per celebrar el centenari del seu naixement.


L’exposició repassa totes i cadascuna de les etapes creatives de la trajectòria de Viola: des de la seva formació i les primeres activitats a la Lleida republicana amb els seus companys de l’avantguarda lleidatana —Crous, Lamolla i Cristòfol—, la seva vinculació amb ADLAN i l’exposició “Logicofobista” a Barcelona, el seu exili a França i la seva col·laboració amb els cercles d’intel·lectuals francesos i espanyols exiliats, el seu retorn a Espanya l’any 1948, la seva primera etapa com a pintor dins les tendències de l’abstraction lyrique francesa, la participació en el grup El Paso i la seva consagració com a pintor abstracte, o la seva producció fruit de les seves estades a l’Amèrica del Sud, fins a l’etapa final de la seva vida, que es clou el 1987.

Per a més informació podeu consultar el fulletó de l'exposició clicant, AQUÍ.

Per al públic familiar, s'han organitzat dues visites guiades (+3) i dos tallers de Nadal (+5) i la primera és aquest proper diumenge dia 20.


"La visita familiar es basa en un recorregut per l'exposició de forma dinamitzada: l'educadora mostra diferents imatges i utilitza jocs per a fer més comprensible la trajectòria viatl i artística de Viola. Per una banda ens aturarem a parlar del surrealisme i de com va estar-hi implicat Viola. Farem els jocs surrealistes del cadàver exquisit i el del dibuix comunicat. Per altra banda parlarem de l'abstracció; explicarem com treballaven els pintors abstractes i observarem algunes de les obres de Viola, tot explicant-ne les seves històries. Per finalitzar realitzarem una petita obra abstracta on cada família traballarà sobre una cartolina negra amb diferents estris", ens explica la Meritxell Bosch dels Serveis Educatius del Museu.  

Si us hi voleu apuntar, cal que us adreceu a l'oficina de Turisme al Carrer Major, 31 o truqueu al telèfon 973700319 de dilluns a divendres de 10h a 14h o envieu un mail a infoturisme@paeria.cat.

Nosaltres ja hem reservat la nostra plaça!