dimecres, 12 d’octubre de 2016

Cine món XIC


Hola!
Aquesta tardor naix la 1a edició de Cinemón Xic, un festival de cinema solidari amb l'objectiu de ser un espai d’educació en valors amb cinema adaptat a les característiques dels infants i per  als infants.


La Sandra Espada de l'Àrea de Cooperació Internacional de la Regidoria de Participació Ciutadana, Drets civils i Cooperació ens explica d'pn neix aquesta fantàstic projecte:

Cinemón Xic ve del cicle CINEMON que ja fa 11 anys que fem a Lleida (sempre el tercer cap de setmana de juliol), amb la finalitat de treballar per la sensibilització de les problemàtiques Nord-Sud, els desequilibris econòmics i socials i les injustícies.
Cada any Cinemón s’ha centrat en un país o temàtica diferent com Cuba, Campaments de persones refugiades, la salut al món, els drets laborals, la situació de la dona en diferents part del planeta....

L’any 2017 serà Colòmbia, amb la finalitat de recolzar també el seu procés de pau.

Amb la voluntat de poder treballar les diferències, el respecte cap als altres i la solidaritat crèiem convenient poder crear el mateix tipus de cicle de cinema però per als més petits de la ciutat. Així neix Cinemón Xic.

És un cicle de 3 sessions: 3 diumenges a les 11:30h.

16 d'Octubre: El petit rei Macius (83') 
30 d'Octubre: Història d'una gavina i del gat que li va ensenyar a volar (75')
6 de novembre: El viatge de Chihiro (124')


Les entrades són gratuïtes fins esgotar butaques. Podeu recollir-les a la guixeta del Teatre de l’Escorxador de dilluns a divendres de 17h a 21h i el mateix dia del passi una hora abans de la projecció.

___________________________________________________________________________
Què hi veureu a les pel·lícules? Quins valors es fomenten? De què podreu parlar amb els vostres fills? 




Amb HISTÒRIA D'UNA GAVINA... es veu el Dret a la diferència i a la convivència pacífica en comunitat. La importància de les accions a favor de la conservació del medi ambient. L’astúcia i la intel∙ligència són els recursos que ens ajudaran a resoldre conflictes, i no pas la violència i la intimidació.
A través de EL VIATGE DE CHIHIRO podem veure el món tal com és, amb les dureses i les preciositats del mateix i sobre com el treball, entès com assumir responsabilitats de la pròpia supervivència, dignifica l’ésser humà i és part essencial de la maduració personal. Per tant treballar i esforçar‐se és i ha de considerar‐se un be preuat.

Ja ho veieu, una gran oportunitat per parlar amb els nostres fills de valors universals i fonamentals com l'amistat, l'esforç, el rebuig a la violència i l'empatia, bàsics per a la resolució de conflictes i per a una convivència pacífica.

Motes gràcies, Sandra, per aquest fantàstic projecte!