dissabte, 9 d’abril de 2016

Jugar amb la sal

Hola!
Sabeu quina és l'última distracció a casa nostra??? Una safata plena de sal! I què podem fer amb la sal? Doncs, vet aquí, una llista de coses.FER LLETRES I NÚMEROS

Ideal per als que comencen a llegir i escriure. Hi poden escriure amb el dit o un palet de fusta...


Amb el Roc, com que encara és petit, hem fet aquesta adaptació. A sota d'una safata de plàstic transparent, he posat una fulla de color que va relacionat a una forma geomètrica. La repetim 3 o 4 vegades i en busquem una altra.
Si voleu fer-ho a casa, només cal que imprimiu el document que us enllaço aquí...Si teniu la sort de tenir una taula de llum, podeu jugar amb les ombres i llums mentre dibuixen o escriuen. També podríeu jugar al pictionari...

JUGAR AMB COTXES O ANIMALS

És una de les coses que ha causat més sensació. La primera vegada que ho va veure simplement va al·lucinar. Combinem sal i la seva col·lecció de camions i màquines de la construcció de fusta preferida. FER D'ARQUEÒLEG

Si amaguem diferents objectes podrem anar descobrint-los amb l'ajuda d'un pinzell. No se sap mai si hi descobrim una vocació! Després me'ls amaga a mi!!  També li agrada molt.


Si us voleu descarregar la graella amb els números cliqueu aquí


MANIPULAR I TRASPASSAR

Però a més també podeu fer el que més els agrada... Poden passar llargues estones amb recipients de diferents mides, manipulant i passant la sal d'un pot a l'altre. Els encanten aquestes activitats sensorials de manipulació. ________________________________________________________________________

Remenant per internet he trobat aquestes altres propostes... nosaltres encara no les hem posat en pràctica però de ben segur que ho provarem! 

FER UN DIBUIX

Ja ho veieu. Fàcil: cola, sal i a pintar!

FER NEU

Tot i que ja és primavera, sempre és un bon moment per a recordar els fantàstics moments viscuts a la neu.  Mireu què xulo! Només necessiteu la sal, bicarbonat i aigua. Cliqueu sobre la imatge i descobrieu la web Tierra en las manos (que us recomano totalment) on hi trobareu la recepta sencera. 


FER CASTELLS DE SAL

Mireu què xulo! Amb una mica d'aigua, aconseguireu fer castells de sal que podreu pintar amb colorant o pintura amb l'ajut d'una pipeta (podeu aprofitar el tap de l'apiretal). Aquest moviment de dits els dóna força i els ajuda a agafar millor el llapis. Entre a la web i hi trobareu tota la informació. 

MOLDEJAR PASTA DE SAL

Molt semblant a la plastelina, però aquesta es pot pintar, un cop seca. Mireu el següent vídeo.


FER FÒSSILS O EMPREMTES

Amb la mateixa pasta, mireu què xulo!

Foto de Pinterest.

O això! Potser coneixeu la versió comercial que s'emmarca però aquesta opció també és molt bonica.

Foto de Pinterest.


EXPERIMENTS

A la xarxa podeu trobar molts experiments però he trobat aquest vídeo que m'ha semblat molt interessant. No és de massa qualitat però l'experiment és màgic!
Què, us ha agradat? Us animeu a fer alguna cosa a casa? Ens expliqueu les vostres experiències???