dimarts, 12 de gener de 2016

La taula de llum

Hola!Moltes de vosaltres (Neus, Anna...) m'heu demanat que us expliqui la nostra experiència amb la taula de llum.

Què és una taula de llum?
La taula de llum és una superfície que es connecta a la llum i que ofereix la possibilitat de jugar amb un amplíssim ventall d'activitats educatives i lúdiques perquè els nens i nenes puguin experimentar i descobrir les formes, els colors, les textures.

Quines opcions tenim? Doncs fer-la nosaltres mateixos o comprar-la.


Al bloc TIGRITEANDO teniu 10 opcions DIY des de la més senzilla (una caixa de plàstic amb llums de nadal a dins) a la més elaborada, com les autèntiques, amb taules senzilles d'Ikea.


 Després de valorar els pros i contres vam decidir que si l'havíem de comprar, havia de ser l'opció de pantalla led, és a dir, sense taula pròpiament perquè és molt més versàtil doncs permet jugar a terra, a la taula de la cuina o del menjador i a més és idònia per a espais reduïts. La nostra és de ESPAI PULULA, una web que ja us havia comentat a l'entrada que vaig fer de les joguines diferents, i en dos dies la vam tenir a casa. Vam aprofitar una oferta que hi havia que hi havia amb dos complements. 

No us agobieu amb el material i jocs perquè n'hi ha de cars però també n'hi ha de baratíssims. De fet, per 2€ tens materials super interessants com aquests gots petits de Tiger o els grans de Ikea. La idea és pensar i buscar objectes traslúcids per a fer volar la imaginació.
Aquesta opció també la podeu trobar a la web JUGAR I JUGAR

Us passo també una altra opció que vaig trobar.

Una empresa catalana TAULA DE LLUM construeix caixes de fusta amb llum, sense les molestes potes de les taules. 


N'hi ha de diferents mesures i diverses opcions. Algunes també amb potes.

A mesura que els nens es fan grans els materials prenen complexitat per aprendre llengua, matemàtiques, ciències, geografia... En definitiva super super aprofitable.  

De moment portem pocs dies, però cada dia hi juguem una estona i al Roc li encanta. Espero poc a poc, agafar més idees i sobretot casolanes i econòmiques.  
Ben aviat, comparteixo amb vosaltres els materials i idees que aniré recopilant.