diumenge, 3 de gener de 2016

ANEM D'EXCURSIÓ A... LA FUNDACIÓ SORIGUÉ

Hola!


Avui us convido a gaudir d'una experiència única a Lleida. Feia dies que hi volia anar perquè tothom en parla molt bé i dubtava d'anar-hi amb el Roc però ha estat un encert.
A la Fundació Sorigué hi ha una exposició temporal de la japonesa Chiharu Shiota que val molt la pena. 

La Fundació Sorigué presenta ”In the beginning was…”,des el 9 d’octubre de 2015 al 31 març 2016. Una exposició inèdita de la prestigiosa artista japonesa Chiharu Shiota qui ha creat instal·lacions de grans dimensions en exclusiva per a aquesta mostra. Shiota reconeguda per la seva exploració de les relacions entre la memòria i la pèrdua, ocupa totes els espais del museu amb commovedors ambients, que representen el territori entre el món interior i exterior de l’artista.

Us deixo aquí els horaris i el telèfon per concertar una visita guiada gratuïta. Nosaltres l'hem enganxat de casualitat i la veritat és que val la pena.

Horaris de visita:
Dilluns de 10h a 14h.

Dimarts a divendres de 10h a 14h i 17h a 20h.
Dissabte de 11h a 14h i de 17h a 20h.
Diumenge de 11h a 14h.

Horari especial festes de Nadal:
Durant els dies de Nadal, el museu de la Fundació Sorigué tindrà un horari especial
d’obertura. L’obra de Chiharu Shiota es pot visitar a més mitjançant visites guiades
gratuïtes. Reserves a el + 34 600 600 003 o a info@fundaciosorigue.com
Dijous, 24 de desembre, de 11h a 14h.
Divendres, 25 de desembre, tancat.
Dissabte, 26 de desembre, tancat.
Diumenge, 27 de desembre, de 11h a 14h.
Dijous, 31 de desembre, de 11h a 14h.
Divendres, 1 de desembre, tancat.
Dimarts, 5 de gener, de 11h a 14h.
Dimecres, 6 de gener, tancat.


Aquesta instal·lació s’acompanya d’una altra de gran escala: “Over de continents”. Per a la seva creació, Shiota ha utilitzat 350 sabates usats que han estat donats per persones anònimes.

A prop de l’entrada del museu de la Fundació Sorigué s’exposa la instal·lació “His Chair”, feta amb finestres velles. En els 90, Shiota al cas de la finestres dels edificis de Berlín oriental i occidental que han estat abandonats o reformats. Pensa en tots els que han mirat a través d’aquestes finestres i sobre tot el que s’ha pogut veure.

L’obra principal de la mostra és una instal·lació creada amb fils i pedres titulada “In the beginning was …” En ella, les pedres s’entrellacen en una densa trama de forma circular, que alhora es pot contemplar com una constel·lació estel·lar , com una representació del “Big Bang”.


És fantàstic el que fa aquesta artista amb el fil!Fundació Sorigué presenta: Chiharu Shiota from 7accents on Vimeo.

Tan al Roc com a les seves cosines, els hi ha agradat molt. Hem repassat els colors, les formes i els objectes que ens hem anat trobant. Estava emocionat d'anar al museu!!!

Espero que us animeu a passar a una estona diferent per gaudir un gran privilegi tenir a prop de casa una instal·lació d'una de les artistes mundials més emergents. 

Tota la informació l'he extret de la PÀGINA OFICIAL DE LA FUNDACIÓ SORIGUÉ. Feu clic a l'enllaç si en voleu saber més.