dissabte, 3 d’abril de 2021

Engranja't amb la família Pifarré!

 


Hola famílies!

Fa uns dies vam poder conèixer l'activitat que ha organitzat la família de la Granja Pifarré amb l'entitat Nomon amb el nom d' Engranja't. Voleu que us l'expliquem?
Darrera la Granja Pifarré hi ha una família pagesa i ramadera de l’Horta de Lleida amb una activitat agrària de tradició centenària i històrica que ha ocupat el segle XIX, XX i l’inici del XXI seguint activitats agrícoles i ramaderes.L' ENGRANJA'T és una activitat per a totes les edats amb què coneixerem la vida a l'horta i la granja seguint el seu dia a dia i preparant amb les nostres pròpies mans algunes de les feines que s'hi fan. I això, agrada molt als nens i nenes! 

Té 3 objectius: 

- fomentar l'agrocultura, sí, perquè el camp també és cultura, 

- promoure els productes de proximitat 0,

- donar a conèixer la importància de l'horta en la nostra ciutat i en la nostra història.

L'activitat comença l'antiga quadra. A partir de la història particular de la família Pifarré podrem reconèixer part de la nostra història familiar. 

Després,  passem a veure l'hort i les gallines: part indispensable de l'horta. Els hi donem de menjar a les gallines?


A partir de l'espígol i el llorer podem fer un ambientador per al nostre armari. Quina bona olor! i sense tòxics!


I després, les vaques, les estrelles i vertaderes protagonistes de l'activitat. Per una banda, els preparem un deliciós i saludable aperitiu amb les nostres pròpies mans.


I per una altra, descobrim algunes de les seves característiques com a espècie i quins són les races que podem veure a la Granja Pifarré.


La visita acaba a l'agrobotiga on podem descobrir (no comprar) els productes més deliciosos de la nostra horta, de l'horta de Lleida. 

La visita dura gairebé 1:30 minuts així que esmorzeu bé o prepareu un bon vermut! 


Per a reservar les vostres entrades ho heu de fer (de moment) per telèfon al 

648.023.962.

Què... us animeu a viure l'experiència ENGRANJA'T??