dimarts, 4 de maig de 2021

Visitem Apollo 11 a CaixaForum LleidaHola famílies!

Dissabte passat vam anar a CaixaForum a veure la nova exposició APOLLO 11 i no serà l´única vegada perquè ens va agrada molt.  Avui us en dono tots els detalls i algunes recomanacions més! 3, 2, 1... ens enlairem!El 2019 es van complir 50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna. Aquesta exposició commemora aquesta gran fita, un dels èxits més impactants de la humanitat.
Del 9 de febrer al 25 de juliol teniu l'oportunitat de descobrir-ne tots els detalls sense sortir de la ciutat. CaixaForum t'ho posa fàcil!


Només entrar ja ens trobem una rèplica dels vestits que portaven els astronautes. No li falten detalls!


Una de les coses que des de sempre criden més l'atenció és el dia a dia dels astronautes: del menjar i beure hi ha tots els detalls. Fins i tot, ens expliquen com ho cuinen.  


També hi ha dades més tècniques sobre l'enlairament, el viatge i l'aterratge. Quasi un miracle! 


Si heu visitat altres exposicions de l'estil a CaixaForum, sabreu que sempre hi ha pantalles que es poden tocar però en temps de pandèmia no es pot fer i ve tot automàtic. Una llàstima!


Hi ha un experiment on es veu el procés de l'enlairament a partir d'una botella molt xulo!

Tot i que la visita és lliure, hi ha un educador o educadora a la sala perquè li pugueu preguntar qualsevol dubte o comentari sobre l'exposició. 

L'entrada és gratuïta però s'ha de reservar prèviament: a taquilla o online.Si voleu anar una mica preparats i preparades, aquí trobareu tot allò que heu de saber. 

Per conèixer les MESURES DE SEGURETAT COVID visiteu la web oficial.


ACTUALITZACIÓ MAIG

JA ES PODEN FER VISITES GUIADES EN FAMÍLIA!!!


Reserves a la WEB OFICIAL


DESCARREGABLE

Després de veure l'exposició, si voleu, us podeu descarregar aquest document que he elaborat amb la idea de poder guardar-la com un record, com diari de bord. Hi poden posar una foto, un dibuix o escriure-hi. 

A la segona part, hi ha un sopa de lletres i un laberint.  Ho teniu en una carpeta al drive en .pdf i .jpg . Si el feu servir, compartiu-ho amb nosaltres!


LLIBRES I CONTES

Des de la llibreria El Genet Blau ens recomanen aquest popup de la Lluna. 


Hi ha moltes opcions. Per crítiques i comentaris us destaco aquestes propostes: 


Altres propostes:

CANÇONS  

 

CURMETRATGES

One small step és una història que no us podeu perdre! Ens explica la importància del suport de la família per a aconseguir els nostres somnis. 

Podeu llegir més info AQUÍ


PEL·LÍCULES
La tenim pendent, però me l' ha recomanat una amiga meva, la Laia. 


Nosaltres no l'hem vist, però la posem a la llista

APLICACIONS 

Aquestes són les que tenim descarregades. Són gratuïtes i són molt xules! Són d'IOS però segur que Android també hi són.

JOCS

A la Tribufera trobareu aquests jocs de taula. L'Eva us ho explicarà tot. REGALS

PuzzleLego

Làmpara 
Projector


MaquetaPÀGINA WEB

Un viatge a la lluna que la NASA ofereix amb diferents panoràmiques de 360 graus en blanc i negre. 


ESPECTACLES

Tot i que no és exclusivament de la lluna, l' Imma, una altra amiga, ens recomana la història ORBITAL  de Farres Brothers. 

Tot comença amb la Mariona, el Yuri i el Nil jugant a marcians. L’univers forma part del seu joc, tal i com tots formem part de l’univers. Un dia les seves òrbites se separen i es perden la pista. Els anys passen i ara ja són adults, i la Mariona és a punt de fer realitat el somni dels tres: viatjar de veritat cap a l’espai. Ella, però, no vol marxar sense acomiadar-se, i ells volen acomiadar-se abans no marxi.

Si la voleu veure, aquest proper cap de setmana a Alpicat.
 


Ja ho heu vist! Quin munt de propostes!!! 
Coneixeu més recursos per conéixer la lluna i l'espai?