diumenge, 24 de gener de 2021

3O DE GENER, Dia de la no violència i la Pau

 


Hola famílies!

El dia 30 de gener se celebra el dia escolar de la no violència i la Pau. He pensat fer un recopilatori de diversos materials per parlar-ne a casa també.




CONTES

Els contes i els llibres són una font inesgotable de recursos sobre qualsevol tema. I en el tema de la resolució de conflictes i la guerra o la pau no en són una excepció. 

Els contes que més m'agraden són aquells amb històries impregnades de valors imprescindibles per a anar per la vida com l'empatia, la solidaritat, l'amistat, el respecte per la diversitat...

Aquestes són les nostres històries: 


Enguany des des la Fundipau ens regalen aquest conte perquè el puguem llegir a casa per després compartir una estona de debat i reflexió. 

conte DEFENSEM LA PAU 

Des de la llibreria el Genet Blau ens recomanen aquesta història.

«La Nur s’escapa del conte» és un llibre publicat a Damasc (Síria) l’any 2015 per l’editorial Bright Fingers, Premi Etisalat Award a la Millor Il·lustració (2015). Narra la història de la Nur, una nena que viu en un món fosc i trist. Un dia, la Nur decideix encarar-se al seu present i, a través de la imaginació, s’escapa de la seva història i s’inventa un univers molt millor.

A més, us en deixo una petita selecció sobre la Pau del blog www.clubpequeslectores.com :

https://natibergada.cat/descobreix-recursos-per-treballar-la-pau/


JOCS DE TAULA

Els jocs de taula ofereixen molts aprenentatges i els cooperatius o col·laboratius, tenen un plus: el joc en equip. O guanya tothom o perd tothom. 

Nosaltres tenim un senzill joc de cartes però que ens ajuda molt a parlar de temes que a vegades no surten en la conversa diària. Si ens seguiu per Instagram, ens hi haureu vist jugar moltes vegades.

L'Eva de La tribu fera ens ha preparat una selecció de jocs cooperatius separats per dos franges d'edat: els de primera infància, per iniciar-se en els jocs de taula, i els familiars.    



TEATRE

Ja sabem que el teatre en directe ens toca, ens emociona, doncs La faula de l'esquirol de la Baldufa no es decebrà. Tenim l'oportunitat de veure-la el dissabte 6 de febrer en una de les dues sessions que representaran a l'Escorxador. 


El Gran Eriçó viu plàcidament a l'ombra d’un gran roure, i té cura dels seus, mentre gaudeix del seu raconet de món. Un dia, però, aquesta pau es veurà pertorbada per l'arribada d'un esquirol amable, trapella i juganer. La seua convivència no serà fàcil. Descobrirem un eriçó esquerp i protector, i un esquirol amb ganes de saber i compartir.
Una de les característiques de les faules és que sempre acaben amb una conclusió moral. De què ens vol parlar aquesta? La Baldufa proposa pensar, reflexionar i aprofundir sobre la diferència i el mestissatge. L'eriçó i l'esquirol són molt diferents, però tenen infinitat d’oportunitats per aprendre i compartir plegats.

CURMETRATGES

En el món audiovisual, especialment en els curtmetratges, hi ha centenars d'opcions. Α mi m'agrada moltíssim aquest. Es titula La caixa i fomenta el valor essencial, l'empatia. Després de veure'l podríem fer-ne un dibuix, explicar-lo amb titelles o continuar la història per exemple.  

Però aquí en teniu més: www.natibergada.cat/



Segur que a casa teniu material o feu activitats per a promoure la pau i altres valors. Ens expliqueu quines són les vostres propostes?