diumenge, 17 de maig de 2020

Les 10 coses que no vull oblidar del confinament...


Hola famílies!
Generalment, no acostumo a publicar aquests posts però ja fa dies que hi vaig donant voltes i tinc ganes de compartir amb vosaltres allò que he après o comprès durant aquest més de 60 dies a casa i que no vull oblidar. De fet, rellegiré aquest post de tant en tant.
Aquí van les 10 coses!

PRIORITZAR
Durant aquests dies hem hagut de priotizar: moltes coses que ens pensàvem que eren més importants (fins i tot la feina!) han passat en un segon terme. Perquè allò més important és LA VIDA (ho poso en majúscula perquè una amiga així ho va escriure en un watsap i em va marcar!).

RECUPERAR TRESORS
A vegades, la boira no et deixa veure que tens al fons de l'armari. Ja sigui roba o joguines o altres objectes queden amagats perquè no tens ni temps d'entretenir-te  a veure què tens al fons de tot.
Tot i que sóc de fer llistes, sempre hi ha coses que se t'escapen.
És a dir, cal REUTILITZAR, SUBSTITUIR i PENSAR
El fet de tenir tot el comerç tancat i intentar en el màxim possible la venta del gran A-z--n (ja m'enteneu), ha fet que hagi fet coses que necessitava amb material que tenia per casa.

NO GUARDAR COSES QUE ES FAN MALBÈ PERQUÈ SE'N FAN
Quan he anat a fer servir tèmperes i altres materials, he vist que s'havien assecat i m'ha fet molta ràbia. A vegades, em passo de "guardadora", com diria el Roc.

VALORAR EL TEMPS COM OR
Quant costa fer pa? I tenir-lo a l'hora que vols a les teves mans? Quanta estona estan al menjador de l'escola els meus fills? Les coses que demanen temps costen diners, pensem-ho! Coses que fan persones, no màquines! Per cert, què poc valorats estan els monitors i monitores de menjador i els i les cuineres! Quina feinada que fan amb les nostres criatures cada dia!

PARLAR AMB ELS AMICS I FAMILIARS QUE ESTAN SOLS I AJUDAR-LOS
Una de les propostes que em va agradar per Sant Jordi era llegir un poema a algú que passés el Sant Jordi en soledat. Això m'ha fet pensar en què els hem de recordar. Hem de pensar en amistats i familiars que viuen sols.

INTERESSAR-TE PER LA SALUT D'AMISTATS I FAMILIARS
Sabeu aquella frase feta de "Com estàs?", doncs aquests dies he desitjat a tothom el "espero que tu i tota la teva família estigueu bé!". De fet en llatí es deia VALE i incloïa tota aquesta frase. Nosaltres ja hem perdut aquest significat. Recuperem-lo.

DONAR VALOR A MIG PAQUET DE MOCADORS
Com que no es podia anar al super tant sovint, els paquets de mocadors amb un únic mocador, esdevenien sovint un salvavides. Així que valorem tot el que tenim, per poc que sigui.

JUGAR
M'encanta jugar amb el Roc i la Bruna, però a vegades no ho aprofito del tot. I aquests dies, hem gaudit molt.

ATREVIR-SE A FER-HO
El tema de la cuina per diversos motius que no venen al cas el tenia poc explorat. I ara... paella, arròs negre, fins i tot he fet caldo de peix! I pa! lògicament també m'he atrevit amb el pa!

MIRAR SEMPRE ELS MEUS FILLS COM SI FOSSIN HEROIS I HEROÏNES
No sabíem que els nostres fills i filles serien capaços d'aguantar TANTS DIES sense sortir de casa. Han demostrat que són millors que nosaltres (i això que em va quedar clar a la conferència de l'André Stern!, ELS INFANTS SÓN LA VERSIÓ PLUS, ELS ADULTS JA HEM PERDUT LA MAJORIA D'APLICACIONS)

per tant...

1. PARA! LA MAJORIA DE LES COSES PODEN ESPERAR!

2. BUSCA A L'ARMARI, DE TANT EN TANT! NO COMPRIS (ENCARA)! HO POTS FER D'ALGUNA ALTRA FORMA?

3. NO GUARDIS (MASSA) COSES QUE ES PUGUIN FER MALBÉ!

4. VALORA EL TEMPS.

5. AGAFA EL TELÈFON I TRUCA-LA! AJUDA-LA!

6. PREGUNTA-LI COM ESTÀ! LA SALUT ÉS MÉS IMPORTANT QUE RES.

7. VALORA EL QUE TENS (ENCARA MÉS) PER POC QUE SIGUI!

8. TREU-TE LES SABATES I JUGA, BALLA!

9. QUE NO POTS FER, QUÈ??!!

10. PENSA DEL QUE SÓN CAPAÇOS ELS NOSTRES FILLS! NO DUBTIS NI UN SEGON QUE NO SERAN CAPAÇOS DE FER ALGUNA COSA!


I vosaltres, què voleu recordar d'aquest confinament?