dijous, 9 d’abril de 2020

I més propostes de FAMÍLIES EN ACCIÓ (III


Hola famílies! En plena setmana santa confincada, us porto el resum de la setmana passada. Us recordo que aquest diumenge ens agafarem uns dies per mirar de combinar teletreball i blog i bimaternitat... Però tornarem! Segur! Hem de celebrar Sant Jordi!


Abans però... aquí teniu el resum:

ANNA PUIGDEMASA
L'Anna de @rusccus ens va preparar una activitat per a reaprofitar una samarreta vella: una bossa per anar a comprar però també per a guardar-hi petits tresors, o joguines... Es pot fer a màquina o a mà, i així fem que els nostres infants s'involucrin en l'activitat i els fem treballar la motricitat fina. Al seu perfil hi trobareu més informació.


BERTA PUIGDEMASA
La Berta @bertapuigdemasa ens va regalar un moment únic. Acompanyada dels seus dos fills i la seva filla, ens va anar guiant en la dansa i també va mostrar-nos la seva arpa. Va ser brutal amb la delicadesa amb què tocava l'arpa i amb què ballav i parlava amb els seus fills! Berta, ets inspiradora!

ESTEFANIA DE DALCROZE
Quan l'Estefania va començar, la Bruna ja no va poder deixar d'escoltar-la. Amb l'ukelele o sense, ens va deixar bocabadats! Va fer màgia, màgia de la bona!
A més, ens va recordar la importància de la música en la nostra vida i especialment en la primera infància. 

LUCIANA SPADAFORA
La Luciana @spadaforaluciana , la professora de Circ del Roc, ens va preparar una sessió plena de reptes. D'una forma especial i única, explicava els reptes com un joc en què grans i petits som importants de la mateixa manera. És això que m'agrada d'ella. Les seves sessions de Circ en família són úniques i divertidíssimes!  
Necessitem: ou dur i gorres, botella, cullereta i fil, pilotes o mandarines.

Hoja de ruta o aventura!!!!🍷🎪🎪🎪
1- entrada en calor: TUCUMPA....canción en Youtube y el abrazo de la naranja.2- lanzamiento del huevo (duro!) a los gorros y tomar la distancia cuan lejos lo has podido lanzar.
(Cada cop més lluny, llanceu l'ou i l'altre el recull amb la gorra o barret)
3- la botella y la cucharita bailando,  embocar. (Es lliga la cullererta amb un fil i mentre ballem fem entrar la cullereta a la botella.)
4- el árbol bonsai y la garrapata (L'infant dona la volta a l'adult que de quatre potes a terra com un gos) 
5- el árbol gigante y el koala que da la vuelta por el árbol!!! (L'infant dona la volta a l'adult que està clavat a terra com un arbre, amb els braços oberts) 
6- malabares con una pelotita:

I a passar-ho bé!

ONG OSMON
El Miquel, fundador i voluntaria de l'ONG, va ser l'encarregat de fer la proposta d'OSMON (@osmon.ong) i va parlar de la importància de reforestar els boscos i de mantenir el nostre territori net.
Ens va proposar germinar un os d' alvocat d'aquesta manera:

Foto de ecoinventos.com
També ens va proposar fer germinar llavors de fruites com la poma, la pera o la llimona. Només cal posar les llavors en una mica de paper de water, cuina o cotó, humidificar-lo i posar les llavors a dins. Cal mantenir-les humides, sense llum directa. En uns dies ja es podran plantar.
Abans d'acabar va parlar la importància de crear el nostre propi compostador amb els residus alimentaris que produïm. Sobretot per a les famílies amb terrassa o jardí.

ALBA PIFARRÉ
L'Alba d' @albapifarre_educadoravisual ens va plantejar un joc: gravar el nostre confinament mentre cuinem, plorem, juguem... sigui el que sigui per a crear la nostra història de vida del confinament i així recordar aquests dies tan intensos en família.
Va recomanar alguns programes d'edició de vídeo: IMOVIE per APPLE i Kinemaster i Magisto per a la resta.
Consells i recomanacions:
- deixar que gravi el nostre fill o filla,
- cada cap de setmana recopilar els de la setmana, i al final només caldrà unir les recopilacions de cada setmana,
- gravar diversos plans de cada escena: lluny, primer pla del que es fa i la cara.
- no moure la càmera. Es mou el que fa les coses, no el que grava.
- intentar deixar un parell de segons abans de començar i al final. Allò de... cámara y acción!

Ens va recordar que no cal que sigui perfecte, que ho fem. Ens servirà per recordar també les coses bones de tot això!

THE LITTLE ROOTS SELECTORS
I el diumenge @littlerootsselectors... dos artites revelació! Mare meva quina marxa! Aquest parell de germans que ho porten als gens vam omplir tots els racons de casa amb els seus ritmes mentre ens recomanaven quedar-nos a casa, sense oblidar la tsca que estan fen totes i tots els sanitaris.
Estigueu atents i atentes perquè s'han animat i repeteixen les sessions en directe tot sovint!

I de mica en mica, ja tenim una altra setmana a la butxaca!
Mil gràcies a tothom que ens dedica aquestes estonetes a fer que el confinament es passi de la millor manera.
I també gràcies a vosaltres, per estar aquí al nostre costat, animant-nos amb els vostres missatges de suport i agraïment i posant en pràctica alguna de les propotes de FAMÍLIES EN ACCIÓ A CASA!

Mil gràcies! Seguim!