diumenge, 12 de maig de 2019

Nit dels museus 2019
Hola famílies!
A falta de jornades festives a la nostra ciutat el mes de maig (noteu la ironia ;-) ), arriba la nit dels Museus, una activitat emmarcada dins de la jornada el Dia Internacional dels museus. 

La Nit dels Museus és una festa especial en què els Museus obren fins a les 12 de la nit, un bona oportunitat per portar els nostres fills i filles al museu perquè en tots s'hi han programat diverses activitats per a celebrar un dia tan especial.
  
A Lleida, les activitats previstes per a la Nit dels Museus són:
Per a les famílies hi ha dos activitats específiques tot i que és possible que pugueu trobar alguna altra proposta que també us encaixi.

A CaixaForum Lleida ens han organitzat un dia especial amb motiu del dia internacional dels museus i obriran fins a les 12 de la nit. Es podrà visitar l'exposició CINEMA I EMOCIONS i assistir a diferents activitats. Per a les famílies, tenim aquest espectacle de ciència. L'entrada és gratuïta però cal teure invitacions des de la seva web. No badeu perquè queden poques entrades!   

A més a més, a les 19.00 h la Visita dinamitzada per a públic familiar a les mostres d’Ella Littwitz i Ana Garcia-Pineda. 
Cal fer reserva prèvia trucant al 973262185.
Altres propostes: 
De 20 a 00 h. Portes obertes
Museu de l’Automoció Roda Roda i a les 9h Visita guiada. 
Museu d’ Art Jaume Morera
Museu de Lleida
De 20 a 22h. Parc La Mitjana
Visita guiada a la Mitjana: Una nit de primavera a la Mitjana
Estem acostumats a visitar el parc de la Mitjana durant el dia, amb llum. Però quan arriba el vespre, la Mitjana es transforma: canvia els seus colors, les olors i els sons, i acull l’agitada activitat dels seus habitants nocturns…. La vista perd importància, i caldrà aguditzar la orella, el tacte, l’olfacte…. Us atreviu a descobrir el parc de nit… a les fosques?
Activitat gratuïta. Places limitades. Cal inscripció prèvia:
Ho organitza: Medi Ambient i Horta, de l’Ajuntament de Lleida
De 20 a 21.30 h i de 21.45 a 23.15 h. Parc La Mitjana
Taller d’Astronomia
A càrrec de Josep Mallol, President de la Societat Astronòmica de Lleida.


Vine a descobrir el cel de Lleida al vespre/nit. Tindràs l’oportunitat d’observar, d’aprendre a 
reconèixer i interpretar alguns dels elements astronòmics habitualment visibles des de la ciutat.

Activitat gratuïta. Places limitades. Cal inscripció prèvia: 

Fora de la capital, la Xarxa de museus de les terres de Lleida i d'Aran han preparat un seguit d'activitats arreu del territori lleidatà que podeu consultar clicant sobre la imatge. 


A més a més, tenim un conte musicat.
Si no sou de Lleida o estareu passant el cap de setmana fora de Lleida, podeu consultar l'agenda completíssima de totes les activitats que es fan arreu del país. 


COM VISITAR MUSEUS AMB INFANTS?

A les xarxes podeu trobar diferents articles sobre el tema. Després de llegir-ne uns quants, penso que els dos ingredients principals perquè la barreja musei i infants (sobretot quan no hi ha activitats destinades específicament a ells) funcioni són sentit comú i conéixer els nostres fills i filles. No obstant, us deixo un seguit de recomanacions de la mà de:


Foto de la Furgoteta.com


Ja ho veieu! no tenim excusa per endinsar-vos amb els més petits amb les aventures que ens plantegen els nostres museus. Visca els museus!