dijous, 20 de desembre de 2018

Aquafonia, com sona l'aigua?Hola famílies!
El passat diumenge vam anar a la Panera. Llavors de vincle van organitzar una activitat per a famílies en benefici de La Marató de TV3. A més, l'artista Pau Elias ens va explicar la seva instal·lació, Aquafonia i ens va fer un tastet del que serà el concert del proper 22. 

Dins l'espai Mini panera, us trobareu Aquafonia, sons d'aigua una instal·lació sonora amb ampolles plenes d’aigua de diferents textures, colors i sons. Aquesta mostra ofereix una experiència sensorial, en què la llum i el so crearan una atmosfera idònia per apropar-nos al joc sensorial en família.  


Foto de Jordi V. Pou

L'espai té 4 ambients. 3 més experimentals i un més dirigit. 

Foto de Jordi V. Pou

Cada racó experimental té un color:  el groc, el verd i el blau. Aquests espais són una total provocació cap a l'infant (i a l'adult!) per a crear sons, tot investigant amb les baquetes. La disposició de les botelles, més juntes o més separades, la quantitat d'aigua i diferents maneres de tocar entre altres coses faran que la nostra melodia soni d'una forma o d'una altra.   
A més, hi ha tres interruptors que il·luminen aquestes parets de colors de manera que hi pot haver un director d'orquestra que dirigeixi les nostres baquetes. 

Foto de Jordi V. Pou

Al fons  hi ha un espai més dirigit. És un espai de creació a partir de partitures amb notes de colors ja sigui amb les botelles o les campanes, vuit colors per a vuit notes. 

Foto de Jordi V. Pou

Foto de Jordi V. Pou

En definitiva, un lloc on passar una estona amb les més petits tot descobrint la màgia de la música, els colors i la llum.

Per al proper dissabte hi ha un taller (places exhaurides) però també s'ha programat un concert obert a totes les famílies per gaudir en directe d'aquest músic pedagog lleidatà que segur que us farà vibrar! 

Descobriu tot el seu projecte a la web oficial https://www.aquafonia.cat/ 

En aquesta ocasió no he usat foto meves. És molt difícil capturar la bellesa de l'espai. Podeu veure més fotografies a la carpeta de flickr de Jordi V. Pou AQUÍ

Moltes gràcies, Pau, per la teva amabilitat i per dedicar-me una estoneta del teu temps a explicar-me tots els detalls. Et desitjo tots els èxits!

Famílies, no us ho podeu perdre!