diumenge, 30 de setembre de 2018

8 activitats familiars per la provínciaHola famílies!
La nostra ciutat ofereix, com ja sabeu, moltes activitat familiars de tot tipus: esportives, culturals...  Però coneixeu les propostes que podem trobar a la nostra província? Doncs aquí en teniu una selecció que ja podeu gaudir des del proper pont. 


Benvinguts al passeig per la història de les nostres terres! Trobareu els tallers ordenats cronològicament, des de visites amb dinosaures fins a la vida rural del segle passat, passant per la prehistòria i territori romà.


1. ESPAI DINOSFERA A COLL DE NARGÓ
Per als i les amants dels dinos...

Vine a veure la nova exposició que presenta l’espai Dinosfera a Coll de Nargó. Una exposició on veurem els dinosaures des d’una altra perspectiva, des de la seva forma més prematura.
Farem un viatge de 70 milions d’anys per conèixer com es reproduïen aquests animals gràcies  a l’estudi més recents dels seus fòssils i, especialment, dels recuperats a Coll de Nargóun dels jaciments més importants del món d’ous i nius de dinosaure.


Per a més informació...


2. ESPAI ORÍGENS
És un centre dedicat a la dinamització del territori de la zona del Mont-roig a través del seu patrimoni històric i natural. Està gestionat per l’Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric. El centre es dedica a la investigació i a la divulgació del patrimoni des de les vessants educativa, lúdica i turística: pretén relacionar el coneixement que es desprèn del treball de recerca arqueològica amb les activitats de caire experiencial que duu a terme per a tot tipus de públic.
De totes les que té preparades us en destaco les de la Preshistòria. 

Com veureu, en aquest cas us podeu organitzar amnb alguna altra família i podeu realitzar el taller el dia que més us convingui, senpre i quan hi hagi disponibilitat. 

Descobriu tots els racons a la web oficial

3. MUSEU DE GUISSONA
El museu se centra en les restes arqueològiques de Iesso, la ciutat romana de Guissona en època romana. Hi podreu descobrir la planta de la ciutat i els espais més rellevants i peces de gran valor. 
Ofereix des de l'estiu la següent activitat: 


El Museu de Guissona de la mà de la companyia Alea Teatre estrenarà per aquesta primavera i aquesta tardor un cicle de visites teatralitzades al museu i al parc arqueològic de Guissona.
Aquesta visita situa als visitants dins el museu on coneixen a dos personatges en Titus Inquisitivus, un noble romà enviat pel Governador per investigar la desaparició de Iulia, la filla d’un dels homes més rics de Iesso. I en Cornelius Augurus un endevinador que l’acompanyarà en aquesta investigació. Aquests dos personatges portaran el visitant a recórrer el parc arqueològic descobrint els escenaris de la misteriosa desaparició de Iulia: la muralla, la porta nord de la ciutat, la casa senyorial i les termes.

Per conèixer tots els detalls,  visiteu la web oficial.
4. MUSEU COMARCAL DE CERVERA
L’actual Museu de Cervera és un conjunt museístic complex, resultat de la suma de tres museus amb tradició: l’antic Museu de Cervera, el Museu del Blat i la Pagesia i, finalment, la Casa Museu Duran i Sanpere. 

Per al mes d'octubre tenim una activitat sobre la bruixeria


Més informació a la web del Museu.

5. MUSEU SOLSONA
El museu de Solsona ha preparat...  
Una activitat familiar teatralitzada que traslladarà als assistents a una masia del Solsonès d’ara fa cent anys a través dels objectes de la Col·lecció Etnogràfica del Solsonès. 

Per a més informació:6. PARC ASTRONÒMIC DEL MONTSECPer poder comprar les entrades on-line visiteu la web oficialA més...7. EPICENTRE DE TREMP

Oferim una visita per aquest espai que és molt recomanable per famílies amb nens. L’Epicentre es tracta d’un espai amb 9 àmbits temàtics, pantalles tàctils, audiovisuals, dispositius interactius, una sala 3D i panells per gaudir tot aprenent dels dinosaures, del cel fosc i els animals de la nit, del pas de les cultures, dels mites i llegendes, i de la història i la natura. 

Tota la informació a


8. MUSEU DEL TORRÓ I LA XOCOLATA D'AGRAMUNT

Es programen visites familiars si el grup supera les 12 persones, sinó durant l’horari d’atenció al públic, de dilluns a divendres 10:30 a 13:30 i de 15:30 a 18:00 dissabte de 10:30 a 13:30 i de 15:30 19:00 i diumenge de 10:00 a 15:00, sempre estem a punt per fer una visita.

La visita al museu consta de tres sales on s’explica la fabricació del Torró d’Agramunt i la Xocolata a la Pedra, així com la història d’aquests productes. Un cop vist el museu, ens apropem a la fàbrica on poden veure com es fan els torrons i observem un conte en format audiovisual. Per finalitzar la visita es prepara un tastet de torrons i xocolates. 

El temps de durada de la visita és de 30 min al museu, la visita a la fabrica i tastet a la botiga.
El preu de la visita és gratuïta.

Més informació:Per tal de facilitar-vos la feina, quan us hàgiu decicit per alguna activitat, teniu al nostre mapa les ubicacions exactes de manera que amb el navegador del vostre mòbil us sigui super fàcil arribar a la vostra destinació.  Les teniu marcades amb aquesta icona: 
I abans d'acabar, 
Heu pensat en regalar experiències, enlloc d'algun regal material? Jo us proposo crear un nou hashtag: #regalemexperiències

Us recomano us article publicat al Criatures on parla d'això de regalar moments compartits amb la família, no objectes materials. També fa una llista de possibles idees sobre regals entre les quals, entrades a espectacles i concerts i vistges i excursions en família!


De tot l'article em quedo amb la següent frase:


Us convido a etiquetar les vostres fotos de les vostres sortides amb els següents hashtags:

#regalemexperiències #famíliesenacció 

Què? Us animeu a fer la ruta per la província? Nosaltres ja tenim la primera aullada!