dilluns, 7 de maig de 2018

Fem un dòmino fosforescent


Hola famílies!
Quan entres al món de la pedagogia de la llum, la fluorescència i la fosforescència, entres en una altra dimensió. Avui un DIY per a jugar a la foscor, un dòmino fosforescent. I ve amb codi descompte!

L'empresa de les fantàstiques plaques fluorescents (LLEGIR AQUÍ ARTICLE), FOTOLUMINISCENTE ens va enviar fa un dies un pack de tèmperes que brillen a la foscor, sense necessitat de llum negra, que es carreguen al sol, perquè les provessim. Ràpidament, vam pensar en les mil possibilitats que ens ofereix un producte com aquest en el nostre laboratori de llum casolà.

Són 5 pots de 40ml en 5 colors: verd, groc, blau, rosa i taronja.  És una pintura no tòxica, apta per a nens i nens majors de 3 anys. 


Per a les peces vaig comprar 1 tira de 240 de fusta i la vaig tallar en petites peces de 6 cm. A les empreses que tallen fusta no acostumen a tallar tant petit, així que m'ho va tallar el meu pare. 

Un tros de cinta adhesiva em va servir com a senyal per a pintar la meitat de cada peça per la meitat. És recomanable aplicar dos capes o una primera blanca perquè absorbeixi més el color.
 I voilà! Aquesta ha estat el resultat. 14 peces d'un color super bonic!I si tanquem el llum...

Sense llum negra, només amb la foscor després de ser exposades a la llum del sol.

Amb llum negra, el groc i el verd es diferencien més. 


La idea és que també pot servir com a joc de construcció i també com un tetris de colors, no?. 


Si voleu comprar el pack de temperes, obtindreu un 10% de descompte utilitzant el codi ROCENACCIO. Però heu de ser ràpids, només els 20 primers!!! 


Si no teniu la possibilitat de fer-ho a casa amb fusta, podeu fer-ho sobre peces de cartró perquè aquesta pintura serveix per a qualsevol superfície. 
Què us animeu a fer-lo?