dimarts, 17 d’abril de 2018

SANT JORDI EN FAMÍLIA 2018Hola famílies!
Un any més, ja tenim aquí la festa més bonica del nostre petit país: SANT JORDI!


Aquí tenui les activitats per aquests dies!

BIBLIOTECA DE PARDINYES

BIBLIOTECA PÚBLICATALLERS

FESTA BANYETES

SLOW JOCS


FESTA DE LA MITJANA

LA SALETA

DIA DE SANT JORDI

DIA DEL LLIBRE REBELTALLER CREATIU


TITELLES


LA SABATERIAAGIPA


LA BALDUFA


SETMANA CULTURAL DE PARDINYES


FIRES
PUIGVERD DE LLEIDA
Per a més info visiteu la WEB OFICIAL https://www.santjordipuigverd.info/

MONTBLANC


Per a més info visiteu la WEB OFICIAL http://www.setmanamedieval.cat/

MOLLERUSSAI ara...
IDEES PER FER A CASA: TITELLES I...


PUNTS DE LLIBRE
L'altre dia em va aparéixer en un llibre el punt d ellibre que vam fer amb el Roc fa dos anys i vaig pensar que aquest any en podríem fer un altre. La idea, tal com vam fer l'altre cop, és regalar-lo a familiars i amics. 
Al projecte FIL de la ludoteca en vam fer una amb una carxofa però em sabia greu tallar-ne una expressament, preferia fer-n'hi una amb un producte que fos per llençar. I què podria ser? el cor de l'enciam!
No dic que quedi perfecte però la vida tampoc és perfecta!   Un cop estampades, el Roc va preferir pintar la tija amb un pinzell de manera que ha permès poder retallar-la pel contorn Si ho preferiu poder fer el format tradicional de punt de llibre.
Sigui quin sigui, no us oblideu de posar-hi la data! És un bonic record!  CONTES
Si cliqueu sobre la icona, trobareu tots les entrades on us he parlat de contes que us poden servir d'ajuda per a triar-ne algun. 
CONTES DE LA LLEGENDA (DIFERENTS!!!)


Fa molts i molts anys, en una època on els mags i les bruixes encara existien, hi va viure una noia que va decidir canviar el món. I és que la Jordina no era una noia com les altres...

Un àlbum il·lustrat per Pilarín Bayés per a aquelles famílies que busquen una llegenda de Sant Jordi diferent. 

De 3 a 7 anys

La llegenda de Sant Jordi capgirada com un mitjó. Un relat ple de sorpreses i molt d’humor que farà volar i desenvolupar la imaginació dels primers lectors.


Un àlbum il.lustrat amb il.lustracions i una meravellosa història de cavallers i dracs. El drac va notar unes pessigolles al musell, va tancar les parpelles, va agafar aire com si anés a bufar les espelmes dun pastís i...ATXÍSSSS!Tant fort va ser lesternut que el drac va despentinar la princesa, va arrencar els pètals de la flor, va ensopegar amb el cavaller i, fent una gran tombarella, va sortir del conte sense dir ase ni bèstia.

El cavaller Sant Jordi i la princesa s'han enamorat però no es poden casar... Sort que tenen un amic secret que els ajudarà.
Conte amb lletra lligada. De 3 a 7 anys.


I si resulta que el drac era vegetarià? I si la princesa era una bleda assolellada? I si la lluita entre el drac i el cavaller no va ser tan ferotge com es diu? I si la llegenda de sant Jordi no va anar ben bé com ens l’han explicada?La llegenda de sant Jordi explicada pel drac, que resulta que, al final, es va fer amic del cavaller!Podeu llegir les primeres pàgines aquí.
Es tracta d’un petit àlbum escrit i il·lustrat per la mateixa autora que ens situa la llegenda de sant Jordi al món modern, però fent un canvi de personatges, de manera que el cavaller sant Jordi s’ha transformat en la Jordina, en comptes d’anar a cavall va en patinet, el drac és un alienígena, la Jordina el redueix amb un mirall i així tot un seguit de substitucions. El text fa moltes incursions crítiques al món adult. +7 ANYS

Ara només em queda afegir... VISCA LA DIADA DE SANT JORDI!