diumenge, 15 d’abril de 2018

Juguem amb la fosforescència


Hola famílies!
Avui una nova proposta per jugar a casa que vaig aprendre al taller de Ver, pesar i sentir que us vaig comentar a l'entrada que vaig publicar fa uns dies parlant de la fluorescència. Avui, però, jugarem amb la fosforescència!Sabeu quina diferència hi ha entre fluorescència i fosforescència ? Segons la wikipèdia, la fluorescència és la propietat d'una substància d'emetre llum quan és exposada a radiacions del tipus ultraviolatrajos catòdics o raigs X. Per exemplem, els retoladors subratlladors. 

Foto amb objectes fluorescents.

I en canvi la fosforescència és el fenomen en el qual certes substàncies tenen la propietat d'absorbir energia i emmagatzemar-la, per emetre-la posteriorment en forma de llum Per exemple, els rètols dels espais públics que indiquen la sortida o les emganxies en forma d'estrelles i planetes que s'empeguen al sostre de l'habitació dels nens.


Per saber-ne més, cliqueu AQUÍ!

Així doncs, avui us proposo tenir un suport fosforescent amb què treballar de forma lliure i per treballar el traç amb números, lletres i el que vulgueu.

Per fer l'activitat només necessiteu el suport fosforescent i una llinterna de llum negra o ultravioleta. 
Us enllaço aquí el que jo he comprat i us explico perquè m'he decidit per aquests.


Quin material necessitem?


Làmina DIN A3 de https://www.fotoluminiscente.es


Lot de dos llinternes d' Amazon
I COM JUGAR?
Cal que l'habitació estigui a les fosques. Posem la placa sobre una taula i la llinterna ens fa de llapis. Posem un objecte sobre la placa i només hi cal passar per sobre la llinterna. En treure l'objecte, es queda marcat a la placa. Com s'esborra? o hi passes la llinterna per sobre o amb el pas del temps s'esborra. Així de fàcil!
Per veure-ho millor... us he preparat aquest vídeo...QUINES PROPOSTES PODEM OFERIR?
- Marcar objectes i observar-ne les formes 
- Fer números a partir d'objectes marcats o al revès
- Treballar les lletres i els números amb un model o sense
- Treballar les emocions
- ...

CONSELLS DE COMPRA
A banda de la làmina, la mateixa empresa ofereix un vinil que simplement s'ha d'empegar sobre un suport. Em vaig decidir per la làmina per no haver-ho d'enganxar al cap fusta i així ser més fàcil de guardar a casa, perquè sino aviat no hi cabríem. 
Tant de làmina com de vinil, n'hi ha de tipus A i B. És més barat el B però jo no el recomanaria perquè es millor l'A. Si no, podeu veure la següent comparatia al vídeo:Per les dimensions, és evident que com més gran millor però penso que per a un nen un DIN A3 està bé. Ara havent-la provat, per a dos nens o més, potser recomanaria una de més gran, tot i que la DIN A3 està bé.   
Pel que fa a les llinternes, en vaig compra dos perquè sortien més a compte. Si no voleu comprar, tot i que és lo recomanable, podeu usar el led sumergible que us vaig recomanar a l'altre post en el color B(lack).  

RECOMANACIÓ
Tant si és vinil com si és placa, es recomana cobrir-la amb ironfix transparent per protegir-la, especialment si hi ha més d'un infant jugant a l'hora.  

CODI DESCOMPTE: 
Si esteu interessants en comprar la làmina, teniu un codi de decompte del 50% gràcies a l'empresa FOTO LUMINISCENTE. Només cal que introduiu el codi PLFAA3 al finalitzar la vostra comanda i us sortirà a meitat de preu. O sigui la de DINA 3 us surt a 10€ enlloc dels quasi 20 que hi ha a la captura de pantalla. No badeu que l'oferta és limitada! 

Ja ho veieu, per pocs diners (15€) tindreu un joc divertit i que omplirà llargues estones!