diumenge, 25 de març de 2018

Posa un led sumergible a la teva vida i descobriràs un nou món!


Hola famílies!
Els que ens seguiu també al món d'Instagram (@rocenaccio) sabreu que el cap de setmana passat vaig assisitir a la formació que va organitzar Llavors de vincle de la mà de Ver, pensar, sentir. Mestres i mares vam sortir d'allí amb mil idees que les més impacients ja han portat a terme a l'aula i a casa també. En voleu saber més?

Durant el cap de setmana ens vam poder endinsar en el fantàstic món de la pedagogia de la llum, els minimóns i l'obrador de sorra. 

Sobre LA PEDAGOGIA DE LA LLUM vam treballar amb fosforescència (aviat us en parlo al blog), la fluorescència i mil coses més.


Dels MINIMONS vam conèixer la seva bellesa i la seva simplicitat, perquè qualsevol cosa que tenim per casa serveix per crear els nostres minimóns.

En aquest cas, vaig crear un minimon en què un vaixell pirata avaava en busca d'un tresor.

L'OBRADOR DE LA SORRA ens va sorprendre pel seu efecte relaxant. Jugar amb la sorra és super terapèutic i recomanable a totes les edats. 


Són moltes propostes amb què vaig arribar a casa però el que més en va agradar és la llum. I en arribar a casa vaig comprar un led sumergible a AMAZON.

 

És un pack de 4 amb 4 comandaments per 14€. Cal posar-hi 3 piles en cadascun AAA, els comandaments ja en porten.Són moltes propostes amb què vaig arribar a casa però el que més en va agradar és la llum. I en arribar a casa vaig comprar un led sumergible a AMAZON. És un pack de 4 amb 4 comandaments per 14€. Cal posar-hi 3 piles en cadascun AAA, els comandaments ja en porten.
  
El llum canvia de color, tal com li anem dient amb el comandament. També es pot graduar la intensitat i fins i tot es pot posar que vagi canviant de color.

I què podem fer amb això? Esteu preparats?

JUGAR A TRASVASSAR
Un recipient gran i el llum led dins i llums apagats i estris per trasvassar. Relax i joc en perfecta combinació.

BANY DE COLORS
Ideal per a estones de banys sense pressa... Podem banyar-nos amb un color o anar canviant (lògicament el comandament no es pot mullar).LA CAIXA DE LA LLUM
Una caixa de sabates o de més gran amb el llum led a dins i com a tapa un full negre. Amb el punxó es punxa sobre el paper. Mireu la projecció a la paret!


Aquesta la va preparar la Joana, una mestra que va assistir al curs. La tapa que acompanya la caixa permet subjectar millor el full.  

Un cop acabat, s'ha de treure i posar un altre full.

Simplement, com a punt de llum en un MINIMÓN on s'obren mil opcions. Des de la creació d'un minimón a partir d'un conte com aquest.

Un dia a l'antàrtida de l'editorial Agapea.


O simplement recreant un món imaginari o real. En aquests dos minimóns hi havia una llinterna però es poden substituir pel led amb llum blanca o de color. 


Un dels descobriments va ser el botó black, és a dir, la llum negra però que en realitat és la llum ultravioleta. Això ens ha permès descobrir la florescència de dels objectes quotidians i preparar més activitats. Volia comprar una tira de led de llum ultravioleta però penso que amb aquests dos leds no cal, almenys per una espai petit. Per una aula gran millor comprar el led ultravioleta.  AQUÍ.

TRASVASSAR LÍQUID
Per a crear líquid fluorescent només necessiteu un retolador subratllador. Li heu de treure el "cartuxt" de tinta i ja està. El deixeu un parell d'horetes dins del pot i ja el teniu. COMPTE amb els més petits!
Fixeu-vos com lentament va perdent la tinta i va tenyint l'aigua. El Roc ha flipat de veure com van caient els "filets" de tinta...

Ara ja podeu començar a jugar: un dosificador o pipeta, una safata, culleres... tot a poder ser transparent de manera que es vegi en tot moment el contingut. També podeu preparar de diferents colors en botelles sensorials.TRANSVASAMENT DE SÒLIDS
Amb pedres d'aquari dels bazars, tot i que les jo he comprat no s'ha il·luminat, o sigui que li hauré de buscar una atra aplicació...

Foto del curset.
RACÓ DE PINTURA
Només necessiteu colors i pintures fluorescents: retoladors, tempera sòlida i tempera líquida.  Mireu com canvia la cosa. És fantàstic!


CONTRUCCIONS
Amb objectes variats i quotidians.

O amb peces de construcció fluorescents. Aquestes són de GuideCraft i les trobareu a Són la Pera a Blondel, 50.


Si compreu pots de tempera de florescent podeu pintar diferents peces i objectes i transformar-los en fluorescents: pedres, animalets de plàstic, peces de fusta...


En el següent enllaç trobareu tot el material fluorescent que té ABACUS.
Us en destaco:
I mireu què he descobert: un deliciós conte que a sobre és fluorescent.


Ja ho veieu que les possibilitats són infinites!
Compte que la fluorescència és altament adictiva... a partir d'ara només buscareu coses fliorescents!
Ja m'explicareu les vostres experiències!