dijous, 8 de febrer de 2018

Viatjar a contramarxa


Hola!
Llavors de vincle, fa uns dies, va organitzar una xerrada informativa sobre les cadiretes de retenció infantil a contramarxa conjuntament amb els experts en seguretat infantil de Sillacochebebe. De seguida vaig pensar que us en faria cinc cèntims per si esteu interessats en el tema. 

Abans de res, vull aclarir que no pretenc aconsellar ni res. És un tema delicat i complex i que evidentment són els experts en la matèria que us ajudaran a decidir quina cadireta o què és el millor en cada cas. Així doncs, només pretenc donar a conèixer aquesta opció encara minoritària i donar-vos 4 idees que us ajudin a decidir-vos a viatjar a contramarxa.

Per començar mireu aquest vídeo:Per endinsar-vos en el tema, hi ha un blog molt interessant que parla exclusivament sobre el tema. 

Per què viatjar a contramarxa? AQUÍ

Si us sorgeixen dubtes: es marejarà? i els impactes de darrera? Cliqueu sobre la imatge i us els respondran tots.


La xerrada de què us parlava al principi va ser presentada per dos treballadors de SillaCocheBebe. Són de Vilanova i la Geltrú i només venen cadiretes de cotxe. 

 Ens van recomanar:

- col·locar la cadireta a la part central o darrera del copilot, 
- no posar objectes dins del cotxe perquè poden resultar ser un perill en cas d'accident, 
- quan no hi ha el nen, portar la cadireta lligada si no teniu isofix, 
- treure'ls l'abric sempre, sobre tot si van lligats amb l'arnès, 
- viatjar a contramarxa obligatori  fins als 15 mesos i recomanable fins almenys els 4 anys, 
- no comprar les cadiretes a la llista de naixement. Cal saber com creix el nen (doncs depèn del pes i de l'alçada), quin model de cotxe teniu...És millor comprar-la quan es necessiti.
- assessorar-vos per experts en la matèria.Quan va nèixer el Roc, vaig sentir alguna cosa sobre les cadiretes a contramarxa però amb el pas del temps he pogut anar llegint articles de com anava canviant les coses i sobre les noves recomanacions. i com a Europa, poc a poc, s'estaven posant les piles sobre el tema. De tots els països, Suècia lidera el rànquing.     
Actualment, tinc clar que si he de comprar una cadireta serà a contramarxa, doncs està comprovadíssim que és molt més segur. També tinc clara una cosa, compraré la cadireta quan la necessiti, no abans. 

Abans d'acabar, vull agrair la Dolors que m'ha compartit els seus apunts i que m'han ajudat moltíssim a completar aquesta entrada.