diumenge, 25 de febrer de 2018

Matí d'experimentació al LAB 0-6 de ManresaHola! 
Avui hem visitat LAB 0-6, el centre de descoberta, recerca i documentació per a l' educació científica a les primeres edats de la Universitat de Vic i de la Universitat de Manresa i ens ha encantat. 
Ho vaig descobrir aquestes vacances de Nadal gràcies a l'Anna, la mare que hi ha darrera del blog https://dalinianna.wordpress.com/ i que segueixo també per instagram (@dalinianna) i ara fa un temps la Neus de https://petitsilergetes.com/ va assistir a la fira d'Experimentació que van organitzar ara fa un mes. 


Què es?
Un equip d'investigadors dels estudis d'Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de Manresa (UVic-UCC) treballem en el marc del Lab 0_6 per generar, transferir i difondre coneixement vinculat a la didàctica de la ciència en infants de 0 a 6 anys.

El centre està ubicat a Manresa i ofereix activitats per a escoles i mestres per a "promoure l’interès per la ciència a partir de la iniciativa personal en la resolució de reptes, la presa de decisions amb intencionalitat i la vivència d’experiències positives d’aprenentatge científic". 

Des de fa dos anys, també ofereix la possibilitat d'anar-hi en família els diumenges en dos torns: de 10 a 11:30 i de 12 a 13:30h. Per a inscriure-s'hi i així assegurar-se de poder entrar, cal omplir un senzill formulari però us proposa una data de diumenge en 15 dies aproximadament o d'aquella mateixa setmana. 
Per tal de mantenir el clima confortable i de tranquil·litat que afavoreixi la concentració dels infants sense distractors i per a poder gaudir de l'espai en qualitat, limitem el nombre de nens i nenes que assisteixen simultàniament (màxim 25).

També ofereix altres activitats entre setmana i durant les vacances però per als de Lleida potser ens afaga una mica lluny. 

Què us hi trobareu?

Només entrar hi ha l' espai de llum. Una habitació fosca per descobrir amb les llinternes i jugar amb la foscors i la llum, descobrir formes i els colors.

Ombres de colors.

Botelles sensorials.


A la sala d'experimentació hi ha racons d'exploració i descoberta.

Ous, nius i plomes.

Animalets en el seu hàbitat.


Radriografies damunt la taula de llum.

Espai de descoberta per als més petits. Als sac de roba s'hi amaguen objectes i materials que fan sororl i tenen formes diferents. 

Com les he de posar perquè caigui a dins?

Cigrons, soja, llavors de chia... què voleu més? posar-nos-hi a dins!

Amb les lupes gegants no ens perdem detall de res!

"Mira mama un meló!"

Descobrint el cos humà. Els llibres i els contes també hi són presents. 

I experiments per raonar i explicar.

Com fem moure les diferents pilotes. "Aquesta pesa molt, mama!"

Buscant l'equilibri. 

Serem capaços d'obrir els calaixos?

Quina és la pista més ràpida? 

Transporar aigua d'aquí cap allà.

Juguem amb els pesos amagats...

Contruïm una pista per a la pilota.
La veritat és que encara queden més racons però he preferit desconnectar el mòbil i jugar amb el Roc. Deixeu-lo amb les bosses a les guixetes i a gaudir!
Només us puc dir que no dubteu. Aneu a Manresa i passeu una estona genial jugant i buscant la solució als reptes que se us plantegen i sobretot escolteu-los a ells. N'hem d'aprendre molt de les nenes i nens!

Per qualsevol dubte, aquí teniu el contacte: 
Av. Bases de Manresa, 1
T. 93 875 73 88 (dissabte i diumenge no operatiu)
lab06@umanresa.cat
https://www.facebook.com/umanresalab06

L'accés és molt fàcil des de la sortida de l'Eix. És fàcil trobar-hi aparcament i hi ha cafeteries i restaurants a prop  oberts els diumeges. A més, molt a prop hi ha un parc infantil i espai per fer picnic si voleu.Moltes gràcies LAB 0-6 per obrir aquest espai a les famílies!