dissabte, 26 d’agost de 2017

Dits a punt per agafar el llapisHola!
Tornem de les vacances, pensant ja en l'esc. Comencem aquesta temporada amb jocs per posar els dits a punt! com??? sí, sí... (heu llegit bé...) preparar els dits per poder agafar bé els llapis. Sembla fàcil, no? Doncs té la seva cosa. 


Tot i que sembla fàcil, per a molts nens i nenes és difícil agafar bé el llapis. Hi pot haver diverses causes, però una d'habitual és que no han desenvolupat prou la motricitat fina. Altres en canvi, pressionen massa el llapis, fet que els dificulta l'escriptura.    

Segons els experts, fins als 6 anys una nena o nen no té la capacitat d'agafar correctament el llapis però des dels 2-3 anys podem ajudar-los, mentre juguen i s'entretenen amb jocs que podem preparar amb materials que tenim per casa.

En el dia a dia, es pot treballar fàcilment:  trencant paper amb els dits, embotonant peces amb botons, obrint ampolles... Ja ho veieu, coses de la vida quotidiana!

A internet hi ha molts exemples. Alguns són molt laboriosos però penso que no cal invertir temps en grans materials quan amb coses senzilles i amb poquíssims diners es pot jugar aprenent. Així, jo us n'ensenyaré 5 amb materials que segur que teniu a casa. Preneu nota:  

PINCES I GOMES 

El moviment amb les pinces és molt complet de per sí, però a vegades són molt grans i no en trobes de la seva mesura (tot i que hi ha jocs que en porten unes com AQUEST de Grapat joguines). Amb una simple palleta doblegada per la meitat, ja tens la solució. Pots fer que agafin gomes, cotonets o el que tu vegis.


ESTENDRE LA ROBA

Si voleu treballar l'autonomia del nen o de la nena podeu comprar fins i tot un estenedor de veritat com AQUEST. I si no, ujna corda, pinces i roba seva. Al principi li costava molt al Roc la coordinació ull-mà, ara ja ho té per controlat i ho fa super ràpid. 


CORDILL I PALLETES

El típic joc d'enfilar que podeu fer lliure o que podeu fer seguir amb sèries. Necessiteu fil i trossets de palletes. MACARRONS I ESPAGUETTIS

Amb una mica de plastelina enganxada a la taula només us cal 1 espaghetti i macarrons, com més petits més presició. Per als més petitets podeu comprar els més grans.


DOSSIFICAR AIGUA

Amb dos recipients i una mica d'aigua ja ho teniu perquè segur que a casa vostra hi ha apiretal (nosaltres no ens podem queixar i en fem servir gaire). Nosaltres també hi posem una mica de colorant alimentari i fem barreges de colors. El roc en diu "fer experiments". Per saber més sobre el tema us deixo dos articles del Criatures:


Si ja són més grans i  veieu que no agafen bé el llapis, us enllaço aquest vídeo amb 10 idees per agafar bé el llapis.

Si us han agradat les idees i les poseu en pràctia, recordeu d'etiquetar-nos a INSTAGRAM I TWITTER amb el hashtag #totsenacció o me les envieu i jo les publico. 
Espero que hàgiu passat unes bones vacances i recarregat les piles a tope! la tardor es presenta moguda i carregada d'activitats! 
Bona tornada!