diumenge, 19 de març de 2017

Gominoles casolanes de maduixa amb xarop d'agave


Hola!
Feia dies que no us parlava de cuina. Avui us porto una recepta molt senzilla de fer i que de ben segur trobareu fàcilement voluntaris per a fer-la! A més. és ideal per a fer un regal hand made, com per exemple per al dia del pare ;-)

Es tracta de fer gominoles sense (si voleu) sucre, naturals, casolanes i ideals per a vegans i nens amb al·lèrgies. Només necessiteu 3 ingredients: 
- 250 gr de maduixes
- 100 gr de xarop d'agave (nosaltres el compre Ecològic a Aldi)
- 8gr d'agar-agar (un gelificant natural; nosaltres el comprem als supermercats Plusfresc) 
- OPCIONAL: sucre, per endolcir per fora.

L'elaboració és molt senzilla, també en 3 passos: 
1r. Triturar les maduixes i afegir-hi un got d'aigua. 
2n. Fer bullir 200ml d'igua i afegir-hi els 4 sobres d'agar-agar (tal com s'explica a les instruccions). 
3r. Barrejar-ho tot, posar-ho en els motlles triats i deixar refredar. Tot i que amb l'agar-agar es solidifica molt ràpid es recomana que passin unes hores, si pot ser tota la nit, millor. 



Jo n'he fet en un motlle de silicona en forma de cors i també en una safata gran. Un cop solificat, els he tallat. Aquestes són sense sucre per fora. 

Si voleu, en podeu fer de suc de taronja oamb altres sabors. Només cal que sigueu generosos amb l'agar-agar perquè cal que quedi ben sòlid. 

Us animeu a provar-ho? Queden boníssimes, amb un sabor super intens i més naturals impossible!!!