diumenge, 19 de febrer de 2017

Carnestoltes de Lleida 2017


Hola!
Ja teniu les disfresses preparades? Ja tenim aquí les festes de Carnestoltes que començaran el proper dimarts 22. A més, us he llistat algun conte i una web amb contes en català per aprendre a llegir. 


DIMARTS 22

18.30h. QUIN DISBARAT! a la Plaça Paeria. La UTELL - Unió de Teatreros lleidatans, obre el Carnaval de Lleida 2017 amb la lectura del programa, l’actuació de la Fil-Armònica i pica-pica.

DIJOUS 24

A la Plaça Ricard Viñes:
19.00h. PREPARACIÓ DE LA TUPINA DEL TUPÍ.
20.00h. TUPINADA POPULAR. Tast de la popular tupina de Cal Pijuan d’Artesa, amb plat, coberts, neteja morros, pa i beure.
20.00h. PASTÍS DE CARNAVAL. Degustació del Pastís elaborat pel Gremi de Forners de les Terres de Lleida. 

DIVENDRES 25

18.00h. XIX CONCURS INFANTIL  DE DISFRESSES al Local de l’Associació de Veïns de Jaume I (pl. Cervantes, núm.8). 
18.00h. Des de la Plaça Sant Joan: RUA DE CARNESTOLTES PEL CENTRE HISTÒRIC *Recorregut: Plaça Sant Joan, carrers Major, La Palma, i finalització a la plaça de Sant Llorenç amb una xocolatada.
19.00h. XXXIII MARATÓ DE L’OU. Rambla de la Doctora Castells.
DISSABTE 26
11.30h. Des de la plaça de l’Ereta: PASEILLO DE LA GERMANDAT PAU PI. Acompanyants per la seva quadrilla i la música de la Ilerband. *Recorregut: Carrer de Palau, rambla d’Aragó, plaça de Catalunya, carrer de Sant Antoni, plaça de la Catedral, carrer Major, plaça de Sant Francesc i plaça de la Paeria on farà tres voltes al ruedo i abans de la gran corrida que acabarà amb el lliurament del manifest a les autoritats.
16.00h. Barri de Jaume I: RUA INFANTIL DE CARNAVAL. En acabar, per recuperar forces, xocolatada per a tothom.
18.00h. Des del carrer Santa Cecília: GRAN RUA DE CARNAVAL *Recorregut: Santa Cecília, avinguda de les Garrigues, Pont Vell, rambla de Francesc Macià, rambla de Ferran, fins a la plaça de Ramon Berenguer IV. En aquesta plaça girarà i retornarà per la mateixa rambla de Ferran, rambla de Francesc Macià i pont Vell en direcció als Camps Elisis, on es donarà per finalitzada la Rua.
DIUMENGE 27
11.00h. Plaça de Sant Josep (davant de l’església de Sant Llorenç): CONCENTRACIÓ I EXPOSICIÓ DE TOTS ELS VEHICLES PARTICIPANTS A LA CURSA DE LLITS.
11.30h. Plaça de Sant Joan: JUGAJOGLARS AMB EL SIDRAL! El Jugajoglars van recollir tot de llegendes, cançons i  jocs dels Pirineus i més enllà, per portar-los de poble en poble… però un maleït malefici els va caure a sobre i no podran seguir amb les  seves aventures a no ser que aconsegueixin que nevin colors... els veniu a ajudar?
12.00h. Des de l’església de Sant Llorenç, fins a la plaça de Sant Joan: CURSA DE LLITS. És diumenge al matí i et fa mandra aixecar-te? Cap  problema, porta el teu llit, alguns amics i participa a la cursa! *Recorregut: Plaça de Sant Josep, carrers dels Descalços i d’en Lluís Besa, plaça de Sant Antoni Maria Claret, carrers de la Palma i de l’Almodí Vell, plaça de la Catedral, carrer de la Vila de Foix, avinguda de Blondel, pati de les Comèdies, carrer Major, plaça de la Paeria i plaça de Sant Joan. 
Els guanyadors seran premiats amb un viatge per a 4 persones, gentilesa de Viatges Iltrida.
13.00h. Plaça de Sant Joan: BALL DE VERMUT  AMB ALEA QUARTET.
DIMECRES 1
19.00h VETLLA DE LES DESPULLES DEL PAU PI
Concentració del seguici funerari per acompanyar les despulles d’en Pau Pi.

19.30 h.ENTERRO DE LA SARDINA
Des de la plaça Sant Joan sortida del seguici fúnebre d’en Pau Pi, acompanyat amb les músiques de la Ilerband, les plorones, els amics i sobre tot les amigues, la família i la parentela pròpia i llunyana, i també tots aquells qui us hi vulgueu apuntar. La comitiva recorrerà les places Sant Joan i Paeria, i els carrers Major, Almodí Vell, la Palma, Bisbe, Plaça Cervantes, Ronda Sant Martí i Carrer Sant Martí, fins davant de Magisteri Derribus Interruptus.


Us deixo, a més, una selecció de contes per si voleu ampliar la vostra biblioteca i parlar amb els més petits de la casa:

Per als que estan aprenent a llegir he trobat aquesta web on cada conte, en català, està escrit en tres tipus de lletra, que podeu triar segons l'edat de cada nena o nen.  Au doncs! ja tenim feina! que visqui la festa de Carnestoltes!