dimecres, 18 de gener de 2017

Taula de llum: tipus i materials


Hola!
Tot i que al poc temps de inaugurar el blog vaig escriure una entrada sobre la nostra taula de llum, he pensat que en podria fer una altra sobre els diferents tipus de taules de llum que hi ha al mercat perquè cada família acabi trobant la que més els agradi i una selecció de les novetats que podeu trobar en els materials.TAULA DE LLUM/PANELL DE LLUM/CAIXA DE LLUM
La diferència que hi ha entre els diferents models que he trobat al mercat és aquesta: 

TAULA DE LLUM: una taula petita però amb la superfície de llum, 


PANELL DE LLUM: superfície de llum però sense potes, com la nostra

La nostra és d' Espai Pulula

  CAIXA DE LLUM: caixa de fusta que emet la llum.

de Jugaia

Així doncs, abans de comprar-la us heu de plantejar: teniu espai per tenir una taula "parada" tot el dia? Disposeu de poc espai? O teniu una zona de joc àmplia? 


Per mi és millor, sense potes, vull dir, només el panell perquè es pot treballar sobre la taula de la cuina o al terra directament...Però cadascú ho ha de veure.

COMPRAR O RECICLAR I REUTILITZAR
Tot i que sóc adicta a la reutilització de materials i al DIY (és a dir, al fes-ho tu mateix) vam descartar l'opció de fer-la nosaltres a casa perquè vaig comparar preus i resultats i ens vam decantar per comprar-la però val a dir que si la feu us podeu afegir alguns eurets i la podeu personalitzar totalment.


Si voleu més idees (i algunes super barates), aquí teniu 10 propostes de Tigriteando.com

MATERIAL
Hi ha molt material de car i de barat. En una entrada de fa temps exposava 3 jocs per 7€. Llegeix-la AQUÍ, però n'hi ha infinites: jugar amb sal, amb escuma d'afeitar, gots de plàstic...
Si voleu idees per regalar o fer petites inversions de materials que hi jugaran moltíssim, aquí en van algunes:

SCOPE 200

RETOLADORS

BOMBOLLES SENSORIALS

MINERALS

CONTRUCCIÓ AMB LLUM

CRISTAL ARTPer saber-ne més sobre el bon ús i com utilitzar les taules de llum teniu aquest article de Pequefelicidad.com i aquest sobre la Pedagogia de la llum de Veure, pensar i sentir.
Què, us n'han agafat ganes? quina és la vostra experiència? la recomaneu?

Sònia, espero que entre totes aquestes opcions trobeu la vostra i que la gaudiu tant com ho fem nosaltres!