divendres, 29 de març de 2019

Llegim!?...Hola famílies!
"No hi ha espectacle més bonic que la mirada d'un nen que llegeix" va dir Günter Grass. Cert. Molt cert.  

Aquesta piràmide és un bon resum del que podem fer perquè els llibres formin part de la vida dels nostres fills i filles. La comprensió lectora és bàsica i importantíssima. Sense una bona comprensió trontolla tot, però no només això. Llegir obre portes, obre la ment, ens fa volar, ens fa descobrir móns diferents al nostre, somiar, viatjar...

Amb l'entrada d'avui no pretenc res més que recopilar un conjunt d'idees i propostes que ens facin reflexionar sobre com podem mantenir la il·lusió i les ganes de llegir contes que tenen els nens i nens més petits. Què podem fer per mantenir viu l'esperit lector?

Sense cap mena de dubte, va ser un gran encert posar els contes a l'abast de Roc. Fins que no els va veure allí posats només els llegia si jo li deia. Un cop els va tenir a la vista, se li va obrir un món. Va començar a agafar-los, asseure's i passar una estona obrint, tancant, passant fulles, explicant històries o repetint el que nosaltres o la seva mestra li havíem contat... 


El racó de lectura del Roc i la Bruna


Els contes els anem renovant: n'amago uns quants i n'exposo uns altres que havia guardat per la temàtica (nadal, tardor...) o simplement per fer lloc... Tant de bo tinguessim més espai a casa!

Però què podem fer més? 

ACTIVITATS BIBLIOTECA PÚBLICA

La Biblioteca pública de Lleida ens ofereix periiòdicament un seguit d'activitats adreçades a diferents públics. Per als més petits l'hora del conte (consulteu-ho a la nostra agenda) i per als més grans, grups de lectura: un bon lloc per a fer nous amics i compartir el plaer de llegir amb gent que parla com tu i amb els mateixos interessos i gustos.Sabíeu que si et fas el carnet de la biblioteca, a més a més de poder agafar en préstec una pila de llibres i material multimèdia durant 1 mes, tens descomptes en altres activitats culturals i museus de la ciutat? clica AQUÍ i descobreix-ho!

Si vols llegir la nostra primera sortida a la Biblioteca, clica AQUÍ.

La Biblioteca de Pardinyes també ofereix l'hora del conte els dijous a les 17:30.

MOTXILLA VIATGERA

Per a més informació visiteu la WEB OFICIAL

CONTA CONTES AL GENET BLAU

La llibreria infantil per excel·lència de Lleida és el Genet Blau. Des de fa un temps, organitza contacontes els dissabtes al matí.TARDA DELS LECTORS A LA SEU VELLA

Què us sembla anar a llegir al monument més bonic i conegut de la ciutat? Sí cliqueu sobre la imatge, llegireu la nostra experiència. 


REVISTES

I rebre mensualment una revista a casa? Cada cop n' hi ha on més triar, fins i tot la revista Sàpiens ha tret una revista per als més petits, Petit sàpiens.Consultar llista de revistes en català a https://ca.wikipedia.org

RECOMANACIONS

A través del seu compte d' Instagram @bibliotecamenuda, la Marta, mare de dos fills, ens recomana cada dia un conte d'una forma molt planera i entenedora. Seguiu-li la pista!

PASSAPORT DEL LECTOR

És super original! 
És un quadernet per a nens i nens de 6 a 12 anys amb 6 fitxes de lectura perquè hi escriguin sobre els llibres que van llegint... És de http://meandmineworld.com. Simplement em sembla genial!
Deixeu-vos sorprendre per Me&Mine!
Ara el podeu comprar a la llibreria EL GENET BLAU!

FESTIVALS

MOLLERUSSA


El proper dilluns comença i no ens ho perdrem. L'any passat hi vam anar i ens va sorprendre moltíssim! Podeu consultar tot el programa AQUÍ però us deixo destacades les activitata estrella. 

CONTECONTES
 ESPECTACLES


BALAGUER

I el primer diumenge d'abril.... a Balaguer. Paradetes, contacontes i espectacles... tot en un dia!

Veure tota la programació a la web de l' AJUNTAMENT DE BALAGUER


Compartir el gust per la lectura en família és fantàstic. Així que aquests festivals són una gran excusa per fer una excursió en família i, a més, descobrir les últimes novetats editorials i escoltar algun contacontes. Jo, ja espero la quarta edició de l'Encontats de Balaguer. 

Per a famílies que voleu saber què poder fer més, quin paper juguem nosaltres en l'hàbit de la lectura o com treballar la lectura a casa us recomano una web amb articles super interessants sobre aquests temes i més. És de la revista Faristol, la revista del llibre per a infants i joves. 


UNA PRIMAVERA DE CONTES


SANT JORDI 2019
__________________________________________________________________________
O com diguè Ciceró. Una casa sense llibres és com una casa sense ànima.