dijous, 27 d’octubre de 2016

Llegim amb lupa


hola!
Avui us parlo dels contes amb lupa. Els coneixeu? Aquí en trobareu una petita selecció i alguna idea de com fer el vostre propi conte per llegir amb lupa. 


Els contes amb lupa són aquells que per a poder-los llegir necessites una lupa especial. Mireu, mireu!
El primer és QUÈ S'AMAGA DINS EL BOSC? Me l'ha recomanat la Núria, la mare de l'Estel, la millor amiga del Roc, mentre parlàvem amb la mare del Jan sobre la carta als reis...
També el trobareu en castellà i en anglès.


I de la mateixa autora s'acaba de publicar QUÈ S'AMAGA DINS DEL MAR?
Mireu quines lupes més especials!!!

Detall de les lupes +info

L' altre és IL·LUMINATURA, un llibre per viatjar per la natura i descobrir deu dels paisatges més diversos del món i veure amb tres visors màgics, els animals que hi viuen i que estan amagats  a les pàgines. 


El vaig descobrir a l'instagram de http://www.clubpequeslectores.com/. Seguiu-lo per estar al dia de totes les novetats.
El recomanen a partir de 6 anys però penso que més aviat també en poden treure molt de profit.

LA GRAN TRAVESIA de Patio Editorial és recomanat per a nens de més de 4 anys.


Per als més grandets (7 a 10 anys), BICHOS. També en català amb el títol, Bestioles.I si fem el nostre propi conte de lupa? 

Mentre buscava els contes, vaig descobrir la possibilitat de crear els nostres contes amb lupa i em van semblar una idea genial: fomenten l'hàbit lector, el plaer per la lectura, la creativitat i són tan senzill sde fer que no us podreu resisitir a fer-los. 

Què necessiteu? una cartolina negra i un full de transparència. La idea és que escriureu o dibuixareu amb retolador permanent negre sobre la transparència i al posar la cartolina a sota ja no es veurà. Quan posaran la lupa entre els dos fulls... voilà!

Si hi ha molta llum es veu el text.


Amb menys llum, es veuria així.

He trobat l'explicació a http://menudatribublog.blogspot.com.es on també trobareu jocs a casa amb lupes, és a dir, jocs per a jugar a detectius com descoberta d'empremptes i altres idees molt xules.

La lupa no és res més que una cartolina blanca però evidentment la podreu personalitzar. La nostra és un pal de gelat pintat i enganxat a un tros de cartolina blanca que he plastificat perquè duri més temps. Per no perdre-la, es pot lligar al conte. ;-)

Les marques del costat ens ajuden a arribar a la pàgina.

Com que de moment el Roc no llegeix hi he fet algun dibuix de les emocions i he començat a posarlletres. He creat una mena de conte amb diferents fulls i he enquadernat. A mesura que anirà aprenent a llegir l'aniré completant o modificant perquè el permanent marxa amb alcohol.

Mentre fem el camí, podem anar explicant historietes.

Al Roc li ha encantat! Quan ha vist la lupa ha fet una carona!!!
Què? Us animeu a fer el vostre? Ens l'ensenyeu?