divendres, 16 de setembre de 2016

Exposició MEDITERRANI

Hola!Després de Gènesis, arriba Mediterrani, la nova exposició del CaixaForum de Lleida, fins als 5 de març.

La visita a l'exposició et permetrà conèixer quin ha estat el passat d'aquest mar, comprovar quin n'és el present i veure quins reptes se'ns plantegen per a la seva sostenibilitat pensant en el futur. 


Durant el recorregut anireu descobrint diferents elements del mare nostrum: la seva aigua, els animals que hi viuen, les plantes, les diferents sorres... Tot és explicat en els panells d'una forma senzilla, breu i didàctica.

La mostra és molt completa però és apta per a nens i nenes petits perquè és molt manipulativa.És una exposició molt sensorial. Amb aquests "prismàtics" us endinsareu al fons marí per a veure dofins, catxalots i altres espècies en plena acció. N'hi ha a diferents alçades, per tant tots ho veureu molt bé!En aquests recipients hi ha 4 tipus de sorra que es pot observar amb aquests super lupes i també tocar! 


A més, podreu resoldre un repte: on flota més l'ampolla a l'aigua dolça o salada? Sabeu la resposta? tot i que al Roc encara li falta molt per a acabar-ho d'entendre és el que més li ha agradat perquè hi ha un comandament amb fletxes que l'ha fet embogir!


Aquest és un racó molt bonic. Ens ha agradat molt la llum i les figures de les tonyines; a més, amb una història fascinant. Sembla que estiguis dins de l'aigua!


Tot i que no totes les propostes van dirigides als més petits, mentre ells juguen tu pots reflexionar sobre la contaminació i els efectes dels nostres actes en els peixos. Aquí es parla sobre com afecten els metalls als peixos.


Les pantalles tàctils també ens han cridat l'atenció; tot i que el contingut és massa complex, s'hi ha entretingut una estona. 


_______________________________________________________________________________

INFORMACIÓ 

HORARI DE VISITA
Horari de visita de l'exposició: de dilluns a dissabte, de 10 a 20 h
Diumenges i festius, d'11 a 14 h
24, 26 i 31 de desembre, de 10 a 14 h
25 de desembre i 1 i 6 de gener, tancat

ACTIVITATS FAMILIARSRercordeu que teniu temps fins al 5 de març!!! Si hi aneu, se us despertaran tots els sentits, especialment la vista, el tacte i l'oïda. Fins i tot el gust! No us la perdeu!