dimecres, 8 de juny de 2016

Exposició de Gosé al Morera

Hola!Avui us porto la nova exposició del Museu d'Art Jaume Morera, titulada "Xavier Gosé, il·lustrador de la modernitat" que podreu visitar fins al l'11 de setembre.

Coincidint amb el centenari de la seva mort, el Museu Nacional d'Art de Catalunya i el Museu d’Art Jaume Morera organitzen una exposició antològica de Xavier Gosé, un dels artistes catalans més internacionals dels inicis del segle XX.
L’obra de Gosé es troba entre el modernisme i l’art decó i s’inspira en la vida mundana dels cafés-concert, les midinettes, les prostitutes, els passejants dels bulevards, en les curses de cavalls, els esportistes i en Montmartre. El seu estil refinat i elegant va copsar a la perfecció la moda i les siluetes de la societat francesa.

Per a saber-ne més: fulletó de l'exposició


L'exposició recull quasi 300 peces de l'artista entre pintures, dibuixos... Gosé era d'origen lleidatà però és definit com a cosmopolita tal com reflecteixen les seves il·lustracions. L'espai educactiu del museu és simplement genial! Per apropar la història als nens s'ha creat un espai on es pot vestir i desvestir una nina, quasi de tamany real, amb vestits de diferents èpoques ordenats cronològicament: des de la prehistòria i l'antiga Grècia i Roma fins als nostres temps. Les peces estan imantades, fet que facilita la interacció dels nens i la creativitat. A més, s'ha organitzat un concurs de dibuix en què s'ha de fer el disseny d'un vestit i hi poden participar a partir de 3 anys. 


  
L'entrada és gratuïta i els horaris de visita són:
Horari d’estiu (1 de juny - 15 de setembre)
De dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i 18 a 20 h. 
Diumenges i festius, de 10 a 13 h.
Dilluns, tancat

Espero que us animeu a anar-hi!