dilluns, 13 de març de 2017

Fem un hort (al balcó)

Hola!Amb l'arribada de la primavera, m'entren unes ganes terribles de guarnir el balcó. Com que a finals de l'estiu passat ja havia provat amb enciams a les jardineres que tenia al balcó sense fer servir, he pensat tornar a provar l'experiència però involucrant més al Roc.
El dissabte al matí vam anar al mercat amb la iaia de Barcelona i ens vam animar a comprar planter: enciams full de roure, maduixeres i ella es va emportar una pebrotera cap a Barcelona. En arribar a casa els vam plantar a les jardineres i tot seguit regar. La paradista ens va explicar molt amablement la forma de regar-los (poc i sovint) i sobretot que volien sol. 

Després els hi vam posar els cartellets amb dibuixos. Vaig imprimir dos imatges i les vaig plastificar i després els hi vaig enganxar a un pal de gelat (indispensable en el nostre armari de manualitats perquè serveixen per a moltes coses).  Els meus grans, si voleu, també hi poden escriure el nom o dibuixar-ho ells mateixos... 


Per a completar l'activitat he pensat d'incloure un seguit de coses que poden ajudar a la motivació i implicació dels nens en l'hort i en la natura. Aquí van les meves propostes:

QUADRANT DE REGAR


He elaborat un horari mensual per als més grans. Podran marcar els dies de la setmana que han regat. Si us el voleu descarregar cliqueu aquí (com que l'he pujat al Drive, és possible que es modifiqui alguna cosa; editeu-lo i feu-lo vostre. Podeu triar JARDINER o JARDINERA)


CONTES

El del Teo l'havia vist quan el Roc era molt petit. Suposo que n'hi ha més però només he trobat aquests dos.

Aquest clàssic del Teo inclou estris per als més petits.


Aquest és de l'editorial Combel. 


JOCS O KITS

De les pàgines que us havia recomanat per trobar-hi joguines xules i diferents us he seleccionat aquestes:

De la web http://sembra.cat/ on trobareu un munt de kits de sembra des de 6€.

Hivernacle de Jugaia


Primers passos en l'ecologia, també de Jugaia.


Kit per a joves jardiners de Jugaia.


Per mi, el millor! un laberint de cultiu, també de Jugaia.

VÍDEO

Per a tots i totes aquelles que com jo sou ignorants en el tema dels horts us enllaço un vídeo de 10 minutets d'un programa de la TV3 que us ajudarà i us animarà en aquesta nova etapa.

Consells per fer un hort al balcó

Espero que us hagin agradat les propostes i que us animeu a fer el vostre hortet. Si és així, compartiu amb nosaltres les vostres experiències.